Genacol – Kollagen för leder, muskler och hud

by Mikaela Bjerring on 26 augusti, 2015 · 8 comments

in Anti-aging, Blogg, Energibrist, Hälsa, Kosttillskott, Kvinnlig hälsa, Manlig hälsa, Muskler – Skelett – Leder, Naturlig skönhet, Sjukdomar - Symtom

Kollagen är det naturliga protein som utgör den största delen av kroppens strukturella uppbyggnad. Din kropp producerar själv kollagen men med åldern blir nedbrytningen större än nybildningen. När kollagenet minska i kroppen så kan det visa sig på olika sätt så som svaghet, trötthet, minskad prestation samt åldersrelaterade sjukdomar, leder och värk. På huden märker man av det genom att den blir mer oelastisk, slapp, pigmentförändringar och att linjer och rynkor uppstår. Då kan det många gånger vara en hälsofördel att tillföra kroppen mer kollagen.

Ledhälsa med kollagen, genacol

Om kollagen

Kollagen är ett fiberprotein som utgör 30 % av kroppen. 75 % kroppens rena proteinvikt utgörs av kollagen och 75 % a huden består av kollagen när vi är i 25-års åldern. Därefter minskas kollagenbildningen i takt med att vi åldras. Kollagen bildar en fiberstruktur som ger stadga, fasthet, styrka och struktur till stödjevävnad som ben, hud, senor, blodkärlsväggar och alla andra bindande vävnader. Med andra ord, kollagen är det naturliga protein som utgör den största delen av kroppens strukturella uppbyggnad. Utan kollagen skulle din kropp inte hålla ihop och utan bokstavligen falla ihop.

I takt med att kollagenproduktionen avtar med ökad ålder så påverkas kroppen. När kollagenet minskar kan det visas genom svaghet, trötthet, smärta, värk och sämre prestationsförmåga då kollagen fungerar som katalysator för tillväxt och reparation av så gott som alla kroppens vävnader. Många olika åldersrelaterade sjukdomar beror på kroppens brist på detta viktiga protein, vilket i sin tur också leder till rubbningar i det existerande kollagenet. På huden märker man av det genom att den blir mer oelastisk, slapp, pigmentförändringar och att linjer och rynkor uppstår. Det finns olika typer av kollagen i kroppen var av 5 typer som står för 99% av allt kollagen i kroppen.

Olika typer av kollagen

Det finns fem olika typer av kollagen som representerar 99% av alla kollagentyper.
Dessa har alla olika uppgifter i kroppen:

  • Typ 1 – Hud, skelett, senor och leder
  • Typ 2 – Ögonens struktur och brosk
  • Typ 3 – Lungor, lever och ådror
  • Typ 4 – Njurar och många andra inre organ
  • Typ 5 – Cellvävnadens ytskikt, placenta och hår

 Genacol - kollagen vid ledvärk

Genacol vid stelhet och värk

Tillverkarna av Genacol föreslår att man börja med 3 kapslar per dag för att så småningom komma ned till den dosering som känns bäst. I de fall där det gäller förslitningsskador föreslås att använda Genacol regelbundet för att underhålla kollagenet och bibehålla de positiva effekterna och undvika återkommande problem med stelhet och värk.

Skillnad mellan Genacol och Glukosamin som kosttillskott

Både glukosamin och kollagen har betydelse för ledhälsan, men jobbar på olika sätt. Glukosamin är en aminosakarid i motsats till kollagen som är ett protein uppbyggt av aminosyror. Glukosamin återfinns i större mängd enbart i ledvätskan i synovial membranet. Även kollagen finner man i synovial membranet och i större mängd än glukosaminet eftersom proteinstrukturen är mer förekommande i kroppen. Glukosamin verkar mer som smörjmedel i lederna medan kollagen bidrar till återuppbyggnad av lederna på alla nivåer, senor, ledbrosk, muskler, ligament, hinnor och ledvätska.

Kollagen tillskott för huden - genacol

Genacol för hudens hälsa

Kollagenet i huden bildas i läderhuden, vilket är hudens mellersta lager. Tillsammans med elastin samarbetar kollagen för att bilda en stark och smidig struktur. Det är kollagenet som bidrar till att hålla huden ungdomlig och slät. I 25-årsåldern består huden av cirka 75 % kollagen, men det minskar snabbt i takt med åldern.

När kollagenet minskar blir huden blir tunnare och fina linjer, rynkor börjar bli synliga. Senare kan också förändringar i hudpigmenten ske. Bruna och röda fläckar kan dyka upp och huden förlorar spänst och blir allt slappare både på kroppen och i ansiktet.

Genacol hjälper till att återuppbygga hudens vävnad och bidrar därmed till att sakta ner åldersprocessen. Kollagenet är biotillgängligt vilket betyder att det tas upp av hela kroppen, och verkar därmed inifrån och ut.

Genacol som kosttillskott av kollagen

Genacol är resultatet av 20 års forskning inom området och har nu funnits i ca 15 år på marknaden. Produkten innehåller 100% kollagen i pulverform och har en mycket hög biotillgänglighet vilket gör denna typ av tillskott av kollagen superpotent. 98 % av proteinet upp av kroppen. Detta betyder att man får en snabb effekt av kosttillskottet.

Genacol kan tas av alla vuxna. Genacol kosttillskott innehåller samtliga 5 typer av kollagen som nämndes ovan och är den enda produkten som har denna speciella aminosyrekombination. Genacol stimulerar då kollagenet i alla kroppens delar.

Det rekommenderas att ta Genacol vid läggdags eftersom det är under de första 90 minuterna av sömnen (alfa fasen), som kroppen reparerar sig själv. Under denna tid letar kroppen efter de näringsämnen som är behövs för kroppens återuppbyggnad.

Genacol kosttillskott

Är det säkert att ta Genacol?

Genacol är ett rent kosttillskott av aminosyror och det har inte dokumenterats några negativa effekter när det intas som ett dagligt kosttillskott (1). Det har heller inte dokumenterats någon interaktion med mediciner. Man ska dock alltid rådgöra med sin läkare vid sjukdomstillstånd och medicinering innan man gör några större förändringar i sin kost eller intar kosttillskott.

Återförsäljare av Genacol hittar du här

 

 

KÄLLOR, REFERENSER & ARTIKLAROm kollagen och genacol: http://collagen.adante.se/collagen-info.pdf

Miller-Keane, Medical Dictionary, 2002. A. Berton, V. Rigot and al., “Involvement of Type II Fibronectin in the efficient inhibition of gelatinases A and B by long-chain unsaturated fatty acids”,

Kari Kivirikko and al., “Molecular biology of collagens and enzymes of collagen biosynthesis”, Collagen Research Unit, Biocentre Oulu and Department of Medical Biochemistry and Molecular. Biology, University of Oulu, Finland, 2001.

Shelton, Gene, “Collagen and arthritis”, Health Remedies Notebook, 2002.

National Cardiovascular Disease Statistics, Office of the Surgeon General, Washington D.C 2003. “Effects of oral administration of collagen on rheumatoid arthritis”, a Harvard School of

Medicine study published in the Journal of Science, Boston, Massachusetts, 2003.

Cochran, Charles, “Lubricate your joints”, Canadian Journal of Health and Nutrition, March 2001.

O. Steinbrocker et al., Journal of American, Medicine 155, 1949, and as referenced and detailed by Dr. Sal Martingano in his collagen audio series, Florida, 200


Viktigt att tänka på! Kosttillskott ersätter ej varierad kost och är ej gjorda för att bota sjukdomar. Material som tillhandahålls av Passion för hälsa är inte avsett för att användas istället för professionell medicinsk rådgivning eller behandling av legitimerad läkare. Personer som lider av någon sjukdom och/eller medicineras bör rådfråga läkare före konsumtion av kosttillskott.


{ 8 comments… read them below or add one }

1 Maria B augusti 28, 2015 kl. 10:23

Kan man använda genacol tillsammans med andra kosttillskott så som t.ex nypon och omega-3?

Svara

2 Mikaela Bjerring augusti 29, 2015 kl. 19:54

Absolut kan du ta andra kosttillskott samtidigt, men ta Genacol på egen hand innan du går och lägger dig. De andra kosttillskotten kan du vid andra tidpunkter under dagen.

Svara

3 Sofia augusti 29, 2015 kl. 20:36

Genacol är en helt fantastisk produkt! Rekommenderar starkt!

Svara

4 Angelica september 4, 2015 kl. 11:02

Super bra produkt!

Svara

5 Hanna maj 3, 2017 kl. 20:12

Är det vegetariskt?

Svara

6 Mikaela Bjerring maj 4, 2017 kl. 08:52

Nej, det är från animaliskt ursprung.

Svara

7 Cecilia maj 5, 2017 kl. 08:11

Vilka olika typer av kollagen innehåller produkten? Alla (I, II, III, V och X) eller bara vissa?

Svara

8 Mikaela Bjerring maj 5, 2017 kl. 08:40

Genacol innehåller samtliga (1,2,3,4,5) kollagentyper.

Svara

Leave a Comment

Jag vill prenumerera på nyhetsbrev från Passion för hälsa

Previous post:

Next post: