Generna påverkas av din livsstil

by Mikaela Bjerring on 20 mars, 2011 · 0 comments

in Blogg

Generna påverkas av din livsstil. Och hur du väljer att leva påverkar de gener du för vidare till kommande generation.

Generna påverkas av din livsstil

Generna påverkas av din livsstil

Det ansågs tidigare att generna styrde all sjukdom och att vi inte nämnvärt kunde påverka effekten av dessa under åldrandet. Den gamla iden om att våra gener styr och bestämmer över vårt hälsotillstånd håller inte längre efter de vetenskapliga upptäckter som kommit fram de senaste åren.

Man upplever nu en extraordinär revolution i förståelsen av hur omgivningen kan påverka genernas uttryck. Man har följt tvillingar och olika folkgrupper och sett hur annorlunda de utvecklas när de utsätts för olika miljöer och livsstilar.

Man har sett att många gener uttrycker sig på olika sätt i olika miljöer. De innehåller många möjliga budbärare som kan omvandlas till olika s.k. fenotyper. En fenotyp är hela den fysiologiska, biokemiska och psykologiska identiteten hos en person som bestäms av samspelet mellan arv och miljö. Vår fenotyp är resultatet av hur bra våra gener uttrycker sig själva.

Så strategin av att förhindra åldersrelaterade dysfunktioner som inte bara är fokuserade på behandling utan även på förbättrat genuttryck via påverkan på den cellulära/ molekylära miljön. Din fenotyp beror på hur du behandlat generna genom din livsstil.
Så om du har genetiska anlag för att få visa sjukdomar eller tillstånd betyder det inte att det kommer att bli så. Du kan själv påverka och förebygga genom kost, miljö, livsstil, tankar och känslor. Du kan leva ett långt friskt energifullt liv och samtidigt ge vidare till bättre och friskare anlag till kommande generation.

Klicka här för att gå till shop för Hälsokost – KosttillskottViktigt att tänka på! Kosttillskott ersätter ej varierad kost och är ej gjorda för att bota sjukdomar. Material som tillhandahålls av Passion för hälsa är inte avsett för att användas istället för professionell medicinsk rådgivning eller behandling av legitimerad läkare. Personer som lider av någon sjukdom och/eller medicineras bör rådfråga läkare före konsumtion av kosttillskott.


{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment

Jag vill prenumerera på nyhetsbrev från Passion för hälsa

Previous post:

Next post: