Glukosamin

by Mikaela Bjerring · 0 comments

Klicka här för att gå direkt till produkter

Glukosamin och dess egenskaper

Glukosamin är en molekyl, ett glykosprotein som både finns och skapas i kroppen. Detta ämne används i kroppen som grundsubstans för intern produktion av glykoproteiner, glykolipider, glykosaminglykaner (GAG:s) som är nycklekomponenten för strukturen i brosk. Glukoamin förekommer i kroppen i ledband, senor, brosk, synovialvätska, kollagen, benmatris, slemhinnor, strukturen i ögon, blodkärl och hjärtklaffar.

Skaldjur är en rik källa av glukosamin

Skaldjur är en rik källa av glukosamin

Funktion och egenskaper av Glukosamin:

  • Glukosamin ger lederna byggmaterial för att reparera skadat brosk och bygga friskt brosk. Glukosamin hjälper  även svavel att transporteras in i brosk.
  • Stödjer ledhälsan.
  • Bidrar till läkning av sår.
  • Används terapeutiskt vid artros och artrit.

Dela helst upp doseringen vid 3 måltider för bästa resultat. Resultat kommer  först efter 3-4 veckors användning. Responsen till glukosaminbehandling är viktrelaterat och vid fetma kan man behöva större doser.

Se hela bodystores utbud av kosttillskott och hälsokost

Produkter

 KÄLLOR & REFERENSERPeter Wilhelmsson,Näringsmedicinska uppslagsboken Örtagårdens bokförlag, Sidor: 540-542, ISBN: 91-631-7910-5

Bildkälla: Fotograf: Frank C. Müller, Wikimedia commons, Public domain: http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Garnelen_im_Verkauf_fcm.jpg

»crosslinked«Viktigt att tänka på! Kosttillskott ersätter ej varierad kost och är ej gjorda för att bota sjukdomar. Material som tillhandahålls av Passion för hälsa är inte avsett för att användas istället för professionell medicinsk rådgivning eller behandling av legitimerad läkare. Personer som lider av någon sjukdom och/eller medicineras bör rådfråga läkare före konsumtion av kosttillskott.


{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment

Jag vill prenumerera på nyhetsbrev från Passion för hälsa