Glutenfri bönpasta

by Mikaela Bjerring on 18 januari, 2015 · 2 comments

in Blogg, Hälsa, Kost, Kosttillskott, Livsmedel, Mage - Tarm

Allt fler väljer att äta en glutenfri kost även om de inte är glutenintoleranta. Det finns också mycket som indikerar att man kan vara känslig för gluten även om man inte visar en direkt symtom för glutenintolerans. Från de som redan valt vägen till ett glutenfritt liv får man ofta höra att de upplever att de mår så mycket bättre, de har gått ner i vikt, energinivån har ökat och att de inte längre besväras av en putande och svullen mage.

Att välja en glutenfri kost

Även om en glutenfri kost för många blir ett allt mer självklart val så kan det lätt kännas komplicerat innan man vet vad man ska ersätta alla dessa gluteninnehållande livsmedel med. Men idag finns det många produkter på marknaden som ersätter livsmedel där gluten annars dominerar, vilket gör livet mycket lättare för dem som har valt eller vill prova på en glutenfri kost.

 

Glutenfri bönpasta

Glutenfria livsmedel

Flera etablerade företag inom hälsokostlivsmedel har idag tagit fram riktigt bra glutenfria livsmedel i deras sortiment och Nutri Nick är en av dem; sojabönpasta och pasta gjord på svarta bönor som jag tycker blir riktigt god.

Vanlig pasta gjord på vete innehåller ca 75 % kolhydrater och ca 10 % protein. Ekologisk bönpasta från Nutri Nick innehåller per 100 g, ca 16 g kolhydrater, 21 g kostfiber och ca 45 g protein. Det låga kolhydratinnehållet och höga andelen protein gör bönpastan till en måltid som verkligen mättar utan att magen känns tung och svullen som traditionell vetepasta ofta kan ge känslan av. Koka bönpastan i 5-6 minuter och servera med din favoritsås.

Glutenfri bönpasta

 Alla hälsokostlivsmedel från Nutri Nick hittar du här

 

 

 Viktigt att tänka på! Kosttillskott ersätter ej varierad kost och är ej gjorda för att bota sjukdomar. Material som tillhandahålls av Passion för hälsa är inte avsett för att användas istället för professionell medicinsk rådgivning eller behandling av legitimerad läkare. Personer som lider av någon sjukdom och/eller medicineras bör rådfråga läkare före konsumtion av kosttillskott.


{ 2 comments… read them below or add one }

1 Sonja januari 25, 2015 kl. 10:12

Jag känner mig alltid så tung i magen efter en måltid med pasta eller mycket bröd. Bönpasta kanske kan vara ett bra alternativ då.

Svara

2 Malin Anderberg januari 25, 2015 kl. 10:17

Låter gott och ser gott ut. 🙂

Svara

Leave a Comment

Jag vill prenumerera på nyhetsbrev från Passion för hälsa

Previous post:

Next post: