Glutenfria bullar med oregano & parmesan

by Mikaela Bjerring on 24 juli, 2015 · 4 comments

in Bakning, Glutenfri kost, Glutenfritt, Kost, Recept, Vetefritt - Sockerfritt

Här följer ett recept på riktigt goda glutenfria bullar med oregano och parmensan. Vare sig du följer en glutenfri kost eller inte, så ger dessa bullarna smaklökarna ett glädjesprång.

Glutenfria bullar med oregano och parmesan

Detta behöver du (ca 16 st):

  • 50 g jäst
  • 5 dl vatten
  • 2 msk olivolja
  • 1/2 dl solroskärnor
  • 1/2 dl linfrön
  • 1 1/2 tsk salt
  • 3 dl glutenfritt havremjöl
  • 7 dl glutenfri mjölmix (7 dl motsvarar ca 450 g)
  • 1 msk oregano
    Garnering: Oregano och ca 2 dl riven parmensan

Gör så här:

  1. Smula ner jästen i degbunken. Häll på fingervarmt vatten, 37° C. Rör om till jästen är upplöst.
  2. Blanda ner olja, linfrön, solroskärnor, salt, oregano och havremjöl.
  3. Tillsätt hälften av mjölmixen. Arbeta degen kraftigt med degkrokar. Blanda ner resten av mjölmixen, men spara lite till utbakningen. Fortsätt arbeta degen tills den blir slät och smidig.
  4. Låt degen jäsa övertäckt i bunken ca 30 minuter.
  5. Strö resten av mjölet på arbetsbänken och dela den i 16 delar och forma till släta bullar.
  6. Lägg bullarna på bakpappersklädd plåt, pensla med vatten och strö över oregano och parmesan. Täck över med en handduk och låt jäsa i ytterligare ca 40 minuter.
  7. Sätt ugnen på 225°C.
  8. Grädda i mitten av ugnen 20- 25 minuter, passa så att bröden inte får för mycket färg.
  9. Lägg över bullarna på ett galler och låt svalna under bakduk. Vänta med att äta tills de svalnat helt, då bullarna får rätt konsistens medans de svalnar.

Glutenfria mjölsorter hittar du här

Fler glutenfria recept hittar du här

 

 



Viktigt att tänka på! Kosttillskott ersätter ej varierad kost och är ej gjorda för att bota sjukdomar. Material som tillhandahålls av Passion för hälsa är inte avsett för att användas istället för professionell medicinsk rådgivning eller behandling av legitimerad läkare. Personer som lider av någon sjukdom och/eller medicineras bör rådfråga läkare före konsumtion av kosttillskott.


{ 4 comments… read them below or add one }

1 Helene juli 29, 2015 kl. 10:47

Dom ser ju verkligen mumsiga ut! Jag ska spara receptet och prova!

Svara

2 Sandra Berg juli 29, 2015 kl. 10:50

Oh, tack för receptet! Parmesan och oregano låter ju som en vinnare 🙂

Svara

3 Tanja juli 31, 2015 kl. 11:25

Mums vad gott!

Svara

4 Annelie augusti 7, 2015 kl. 10:42

Åhh, vad gott det ser ut! Tack för receptet 🙂

Svara

Leave a Comment

Jag vill prenumerera på nyhetsbrev från Passion för hälsa

Previous post:

Next post: