Glutenfria mandel- och blåbärsmuffins

by Mikaela Bjerring on 31 augusti, 2017 · 5 comments- Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till återförsäljare -

in Blogg, Glutenfritt, Kost, Recept

Riktigt goda muffins som bjuder på en len smak av mandel, kardemumma och kanel, med en söt/syrlig smaka av blåbär. Laktosfria, glutenfria och med kokossocker som ett hälsosammare alternativ av sötning.

Mandel- och blåbärsmuffins

Detta behöver du (till ca 8 st):

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Vispa ägg och kokossocker poröst.
  3. Blanda mandelmjöl, kardemumma, kanel, vaniljsocker, bakpulver och rör ner i smeten.
  4. Tillsätt kokosolja och blåbär och rör ner försiktigt.
  5. Fördela smeten i 8 stadiga muffinsformar. Jag kan starkt rekommendera en muffinsplåt, så finns det ingen risk för att smeten flyter ut i formarna.
  6. Grädda mitt i ugnen, i cirka 20 minuter tills de har fått en fin färg. Prova gärna med en sticka att de inte är kladdiga.

Relaterade inlägg:



Viktigt att tänka på! Kosttillskott ersätter ej varierad kost och är ej gjorda för att bota sjukdomar. Material som tillhandahålls av Passion för hälsa är inte avsett för att användas istället för professionell medicinsk rådgivning eller behandling av legitimerad läkare. Personer som lider av någon sjukdom och/eller medicineras bör rådfråga läkare före konsumtion av kosttillskott.


{ 5 comments… read them below or add one }

1 Mette september 1, 2017 kl. 09:18

Precis varit ute och plockat 3 liter blåbär i dagarna, så blåbärsmuffins kommer det att bli. 🙂

Svara

2 Mikaela Bjerring september 1, 2017 kl. 14:04

Underbart Mette! 🙂

Svara

3 Karolina september 1, 2017 kl. 12:14

Mums vad gott!

Svara

4 Mikaela Bjerring september 1, 2017 kl. 14:03

Ja dom blev riktigt goda 🙂

Svara

5 Eva-Lena september 19, 2017 kl. 09:36

Så gott! Perfekt till helgen 🙂

Svara

Leave a Comment

Jag vill prenumerera på nyhetsbrev från Passion för hälsa

Previous post:

Next post: