Glutenfria mandelplättar med lime/kokosgrädde

by Mikaela Bjerring on 20 augusti, 2015 · 0 comments- Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till återförsäljare -

in Blogg, Glutenfritt, Kost, Laktosfritt, Recept, Sockerfritt, Vegetarisk kost

Dessa glutenfria och laktosfria plättar gör du med mandelmjöl, och resultatet blir en dröm för smaklökarna. Servera plättarna med färska bär och en klick syrlig lime/kokosgrädde.

Glutenfria mandelplättar

Recept på glutenfria mandelplättar (ca 10 st)

Tillbehör: Kokosgrädde, lime, blåbär, banan.

Så här gör du:

Börja med att vispa kokosgrädden och tillsätt därefter pressad lime och rivet limeskal. Smaka av tills du fått till en härlig syrlig smak. Ställ in grädden i kylen så den har tid att bli lite fastare.

Blanda ihop ägg, mandelmjöl, kokosolja, mandelmjölk, fiberhusk och kokossocker och mixa väl. Tillsätt bakpulver och blanda igen. Stek plättarna på medelvärme i kokosolja tills dom fått en gyllenbrun färg. Servera plättarna med en klick lime/kokosgrädde banan och blåbär.

Ingredienserna finns att köpa på bodystore

Relaterade inlägg:

Fler glutenfria recept hittar du här

»crosslinked«Viktigt att tänka på! Kosttillskott ersätter ej varierad kost och är ej gjorda för att bota sjukdomar. Material som tillhandahålls av Passion för hälsa är inte avsett för att användas istället för professionell medicinsk rådgivning eller behandling av legitimerad läkare. Personer som lider av någon sjukdom och/eller medicineras bör rådfråga läkare före konsumtion av kosttillskott.


{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment

Jag vill prenumerera på nyhetsbrev från Passion för hälsa

Previous post:

Next post: