Glutenfritt pannbröd

by Mikaela Bjerring on 13 september, 2015 · 8 comments

in Bakning, Blogg, Glutenfri kost, Glutenfritt, Kost, Livsmedel, Recept, Vegansk kost, Vegetarisk kost, Vetefritt - Sockerfritt

Att göra pannbröd kan vara en räddning när du har bråttom och vill ha gott bröd. Här följer ett recept på en enkel och snabb glutenfri variant.

Recept på glutenfritt pannbröd

Detta behöver du:

Så här gör du:

Blanda ihop alla ingredienserna till en smidig deg. Pröva dig med fram med vätskan så att degen inte blir för stabbig. Degen ska vara våtare än en vanlig bra bröddeg.

Gör bollar av degen och kavla ut dom runda och rätt så tunt. Stek bröden i panna utan fett på medelvärme. Tillaga bröden på ena sidan tills de fått fin färg och börjar bubbla sig. Vänd sedan och stek klart på andra sidan.

Glutenfri bakblanding och övriga ingredienser hittar du här

Glutenfritt pannbröd

»crosslinked«



Viktigt att tänka på! Kosttillskott ersätter ej varierad kost och är ej gjorda för att bota sjukdomar. Material som tillhandahålls av Passion för hälsa är inte avsett för att användas istället för professionell medicinsk rådgivning eller behandling av legitimerad läkare. Personer som lider av någon sjukdom och/eller medicineras bör rådfråga läkare före konsumtion av kosttillskott.


{ 8 comments… read them below or add one }

1 Emmy O september 13, 2015 kl. 21:40

Jag har gått ner 5 kilo på tre månader bara genom att utesluta gluten och inget annat! Att man kan göra så mycket gott utan gluten underlättar och saknar inte alls vanligt bröd, pasta m.m.

Svara

2 A.J september 14, 2015 kl. 12:36

Tack för tipset! Det ska jag prova, ser gott ut! Delar vidare till vänner som jag vet också skulle vilja ha receptet 🙂

Svara

3 Mikaela Bjerring september 14, 2015 kl. 13:00

Trevligt och tack för att du delar! 🙂

Svara

4 Maya september 14, 2015 kl. 12:37

Mums, vad gott och vad enkelt det verkar vara att göra. Skall provas!

Svara

5 Kerstin september 14, 2015 kl. 12:41

Det ska jag prova att göra! 😀

Svara

6 Mia september 20, 2015 kl. 20:41

Åhh, så gott det ser ut! Det ska jag absolut göra!

Svara

7 Ellinor september 29, 2015 kl. 13:10

TACK! Det ska jag genast cykla och köpa ingredienserna till. Har helt klart delat det vidare.
Ett par frågor… hur länge håller det sig? Kan man frysa in det? Hur många blir det ungefär av detta receptet? Eller missar jag kanske att det står någonstans? Känns som det blir mycket av det receptet? Om det inte håller / kan sparas, så skulle jag vilja göra 2-4 st ca. nämligen.
Tack på förhand! <3

Svara

8 Mikaela Bjerring september 29, 2015 kl. 13:15

Receptet ger ca 8 st, så då kan du halvera det om du vill göra en mindre sats. 2-3 dagar skulle jag säga att det håller, men jag brukar värma eller rosta det om jag inte äter det nygräddat. Jag har provat att frysa in det och tinat det i brödrosten och det går alldeles utmärkt 🙂

Svara

Leave a Comment

Jag vill prenumerera på nyhetsbrev från Passion för hälsa

Previous post:

Next post: