Glutenfritt pannbröd

by Mikaela Bjerring on 13 september, 2015 · 12 comments - Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Bodystore -

in Blogg, Glutenfritt, Kost, Livsmedel, Recept, Vegansk kost, Vegetarisk kost

Att göra pannbröd kan vara en räddning när man har bråttom och vill ha gott bröd. Här följer ett recept på en enkel och snabb glutenfri variant.

Glutenfritt pannbröd recept

Detta behöver du:

Så här gör du:

  1. Blanda ihop samtliga ingredienser till en smidig deg. Pröva dig med fram med vätska så att degen inte blir för stabbig. Den ska vara våtare än en vanlig bra bröddeg.
  2. Gör bollar av degen och kavla ut dom rätt så tunt. Stek bröden i en torr stekpanna på medelvärme. Tillaga bröden på ena sidan tills de fått en fin färg och börjat bubbla sig. Vänd sedan och stek klart på andra sidan.

Relaterade inlägg:

 

»crosslinked«



Viktigt att tänka på! Kosttillskott ersätter ej varierad kost och är ej gjorda för att bota sjukdomar. Material som tillhandahålls av Passion för hälsa är inte avsett för att användas istället för professionell medicinsk rådgivning eller behandling av legitimerad läkare. Personer som lider av någon sjukdom och/eller medicineras bör rådfråga läkare före konsumtion av kosttillskott.


{ 12 comments… read them below or add one }

1 Emmy O september 13, 2015 kl. 21:40

Jag har gått ner 5 kilo på tre månader bara genom att utesluta gluten och inget annat! Att man kan göra så mycket gott utan gluten underlättar och saknar inte alls vanligt bröd, pasta m.m.

Svara

2 Mikaela Bjerring september 14, 2015 kl. 12:47

Åh, vad härligt! Visst kan man kan man göra mycket gott utan gluten. 🙂

Svara

3 A.J september 14, 2015 kl. 12:36

Tack för tipset! Det ska jag prova, ser gott ut! Delar vidare till vänner som jag vet också skulle vilja ha receptet 🙂

Svara

4 Mikaela Bjerring september 14, 2015 kl. 13:00

Trevligt och tack för att du delar! 🙂

Svara

5 Maya september 14, 2015 kl. 12:37

Mums, vad gott och vad enkelt det verkar vara att göra. Skall provas!

Svara

6 Mikaela Bjerring september 15, 2015 kl. 12:48

Härligt! Ja riktigt enkelt!

Svara

7 Kerstin september 14, 2015 kl. 12:41

Det ska jag prova att göra! 😀

Svara

8 Mikaela Bjerring september 15, 2015 kl. 12:49

Låt mig gärna vet vad du tyckte 🙂

Svara

9 Mia september 20, 2015 kl. 20:41

Åhh, så gott det ser ut! Det ska jag absolut göra!

Svara

10 Mikaela Bjerring september 22, 2015 kl. 12:51

Vad trevligt Mia!

Svara

11 Ellinor september 29, 2015 kl. 13:10

TACK! Det ska jag genast cykla och köpa ingredienserna till. Har helt klart delat det vidare.
Ett par frågor… hur länge håller det sig? Kan man frysa in det? Hur många blir det ungefär av detta receptet? Eller missar jag kanske att det står någonstans? Känns som det blir mycket av det receptet? Om det inte håller / kan sparas, så skulle jag vilja göra 2-4 st ca. nämligen.
Tack på förhand! <3

Svara

12 Mikaela Bjerring september 29, 2015 kl. 13:15

Receptet ger ca 8 st, så då kan du halvera det om du vill göra en mindre sats. 2-3 dagar skulle jag säga att det håller, men jag brukar värma eller rosta det om jag inte äter det nygräddat. Jag har provat att frysa in det och tinat det i brödrosten och det går alldeles utmärkt 🙂

Svara

Leave a Comment

Jag vill prenumerera på nyhetsbrev från Passion för hälsa

Previous post:

Next post: