Holistisk hälsa

Kost & Näring

Träning & Återhämtning

EKO & Hållbart

Inspirationsbrev!

hälsotips och erbjudanden direkt i mailen!

 

Kampanjer på passion för hälsa

Glutenfritt valnötsbröd med nypon

av | jul 31, 2017 | Bröd, Hälsa, Kost & Näring, Recept - Vegetariskt & glutenfritt | 4 Kommentarer

– Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Bodystore.com –

Här följer ett recept för ett riktigt gott valnötsbröd med nypon. Ett glutenfritt och mjölkfritt bröd som blir saftigt och gott. Hembakat bröd när det smakar som bäst helt enkelt.

Glutenfritt valnötsbröd med nypon

Ingredienser (cirka 12 bullar):

Gör så här:

  1. Häll upp fingervarmt vatten i en bunke och smula ner jästen. Rör om tills den lösts upp helt.
  2. Tillsätt fiberhusk och låt vätskan svälla i cirka 15 minuter.
  3. Mät upp kokosolja, honung, havssalt, nyponpulver, hackade valnötter, havregryn och ungefär hälften av mjölmixen och arbeta ihop till en deg med hjälp av degkrokar. Tillsätt resten av mjölmixen och fortsätt att bearbeta degen under cirka 10 minuter. Glutenfritt bröd behöver oftast en kraftig bearbetning för att bli bra.
  4. Forma degen till bullar eller två bröd om du föredrar det och lägg dem på en plåt klädd med bakplåtspapper.
  5. Låt bröden jäsa under bakduk i 40-60 minuter. Se till att det är dragfritt i köket så att de jäser bra.
  6. Grädda i nedre delen av ugnen i 200 °C i cirka 35 min.
  7. Ta ut brödet ur ugnen och låt dom svalna på ett galler under bakduk.

 

Relaterade inlägg:

Följ mig på Instagram för mer inspiration för en hälsosam livsstil.

Gilla/följ mig på Facebook där jag fyller flödet med nya inlägg och gamla favoriter.

Du kan även följa mig på Bloglovin och Pinterest där du kan spara inlägg som är intressanta för dig.

4 Kommentarer

  1. Malin

    Tack för receptet, det ska jag prova.

    Svara
  2. Karina L

    Mums! Det låter ju fantastiskt gott. 🙂

    Svara

Lämna ett svar till Mikaela Bjerring Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mikaela Bjerring

Jag som skriver heter Mikaela Bjerring och bor i Malmö. Jag är utbildad kost- och näringsterapeut och har en förkärlek till ekologiskt och naturligt med fokus på en antiinflammatorisk livsstil. Läs mer om mig här

Hälsoarkiv

Bloggarkiv

Annonser

Facebook

Instagram

Antiinflammatorisk kost

Kronisk inflammation är starkt förknippat med autoimmuna och kroniska sjukdomar. Genom rätt kostval och livsstil kan vi hjälpa oss själva till bättre hälsa och förebygga framtida hälsoproblem. Läs mer…

Höja serotoninet naturligt

Serotoninets funktion i kroppen är starkt förknippat med välbefinnandet och humöret. Vi måste helt enkelt ha en bra balans av denna betydelsefulla signalsubstans i kroppen för att må bra. Läs mer

Stödja lymfsystemet

Lymfsystemet är kroppens reningsverk och ansvarar för att transportera bort avfall från vävnader och mjukdelar. Det är en mycket viktig del av vårt cirkulationssystem och immunsystem. Läs mer

L-lysin vid munsår

Munsår som orsakas av herpesviruset är ofarligt, men det kan vara både besvärande och pinsamt. Genom studier har man sett att aminosyran L-lysin potentiellt kan minska antalet utbrott och tiden som munsåret är aktivt. Läs mer

Stödja immunförsvaret

Det finns mycket man kan göra för att stödja sitt immunsystem så det kan fungera effektiv. På så sätt ger man kroppen bra förutsättningar för att kunna strida tillbaka mot inkräktande virus och bakterier. Läs mer…

Stödja tarmfloran och maghälsan

Att magen och tarmsystemet fungerar optimalt och att tarmfloran är i balans är A och O för en bra hälsa. Det påverkar i hög grad immunsystemets utveckling och funktion. Det minskar även risken för  en rad hälsoproblem. Läs mer

Close