Gör din egen giftfria och miljövänliga hårspray

by Mikaela Bjerring on 26 juni, 2014 · 1 comment

in Aromaterapi, Blogg, Kroppsvård

Konventionella hårprodukter som vax, gelé, skum och spray är produkter som innehåller många onödiga och oönskade kemikalier. Samtidigt kanske vi inte vill vara utan våra hårprodukter då de hjälper oss att få den önskade frisyren. Men det finns alternativ som kan vara värt att prova!

Giftiga ämnen i konventionella hårprodukter

Gör ditt eget giftfria och miljövänliga hårsprayI en analys som Naturskyddsföreningen gjorde 2004 innehöll 37 av 38 hårprodukter ämnen som är skadliga för hälsan och för miljön! Bland annat hittades tensider och filmbildningsmedel som kan lagras i våra kroppar, cancerframkallande UV-filter, starkt allergiframkallande och miljöfarliga konserveringsmedel, silikoner och siloxaner (som kräver starka schampon för att kunna tvättas ur). Spray- och mousseflaskor innehåller dessutom ofta miljöbelastande drivmedel av isobutan, butan, pentan och propån.

Men det går att styla håret utan gifter! Idag så finns det giftfria och miljövänliga alternativ att köpa eller så kan man prova att göra sina egna hårprodukter. Här följer några exempel på hur du kan göra ditt eget naturliga hårspray.

Så här gör du ditt eget hårspray

Hårspray Exempel 1 – En våtare hårspray

Gör så här: Koka upp vattnet och tillsätt socker och salt och låt det smälta. Ta sedan av kastrullen från värmen. När vätskan har svalnat tillsätter du den eteriskaoljan. Häll i en sprayflaska och förvara gärna i kylskåp.

Hårspray Exempel 2 – Ett torrare hårspray

  • 1 citron
  • 2 msk socker
  • 4 dl vatten
  • en skvätt tvättsprit (finns på tex apotek)
  • 5 droppar Eterisk olja av rosmarin (Ger glans)

Gör så här: Hacka citronen lägg i kastrull med vattnet och sockret och låt koka tills hälften av vattnet är borta. Kyl ner och häll i en skvätt sprit. Häll i en sprayflaska och förvara gärna i kylskåp.

Har du några tips på hur man gör egna giftfria och miljövänliga hårstyling produkter så lämna gärna en kommentar nedan.

 Vill du hellre köpa dina produkter så hittar du produkter här

Relaterade inlägg:

 Viktigt att tänka på! Kosttillskott ersätter ej varierad kost och är ej gjorda för att bota sjukdomar. Material som tillhandahålls av Passion för hälsa är inte avsett för att användas istället för professionell medicinsk rådgivning eller behandling av legitimerad läkare. Personer som lider av någon sjukdom och/eller medicineras bör rådfråga läkare före konsumtion av kosttillskott.


{ 1 comment… read it below or add one }

1 Anna Jansson juli 1, 2014 kl. 10:56

Tack för tipset 🙂

Svara

Leave a Comment

Jag vill prenumerera på nyhetsbrev från Passion för hälsa

Previous post:

Next post: