Gör din egen hudvårdande chokladmask

by Mikaela Bjerring on 18 augusti, 2016 · 0 comments- Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till återförsäljare -

in Anti-aging, Blogg, Kroppsvård, Naturlig skönhet

Med några fåtal ingredienser så kan du lätt blanda ihop din egen chokladansiktsmask. En hemmagjord ansiktsmask som verkar djuprengörande, lätt peelande och vårdande och som lämnar huden mjuk och len.

Chokladansiktsmask - hemmagjord ansiktsmask

Detta behöver du:

Blanda ihop alla ingredienser och applicera på ett väl rengjort ansikte. Massera in masken i mjuka cirkelrörelser och låt verka i 20-30 minuter. Skölj av med ljummet vatten och avsluta med kallt vatten. Fortsätt därefter med din vanliga hudvårdsrutin. Här följer några korta rader om varje ingrediens.

Kakao innehåller kraftfulla antioxidanter som är anledningen varför det är en populär ingrediens i hudvård. Choklad ökar cirkulationen, ger näring och en fin lyster åt huden.

Gurkmeja är starkt antiinflammatoriskt, mjukgör, vårdar och lugnar huden. Indiska kvinnor ser gurkmeja som svaret till ung, vital och rynkfri hud. Eftersom jag själv är en flitig användare av gurkmeja både för invärtes och utvärtes bruk så kan jag inget annat än att hålla med.

Manukahonung är drottningen av all honung och är liksom gurkmeja en universal produkt som är bra för mycket. Manukahonung är väldigt näringsrik med starka antibakteriella egenskaper. På huden verkar den sammandragande, vårdande och närande.

Molkosan är en fermenterad vassledryck som är rik på mjölksyra. Mjölksyra används ofta hudvård för att förbättra hudens struktur och hjälpa cellförnyelsen. Som en alfa-hydroxisyra (AHA-syra) är mjölksyra ofta använt i hudvårdsprodukter för att få en jämnare hudton och slätare hud. Det sades att Cleopatra som var känd för sin skönhet brukade bada i sur mjölk för att bevara sin skönhet.

Relaterade inlägg:

 

Spara

SparaViktigt att tänka på! Kosttillskott ersätter ej varierad kost och är ej gjorda för att bota sjukdomar. Material som tillhandahålls av Passion för hälsa är inte avsett för att användas istället för professionell medicinsk rådgivning eller behandling av legitimerad läkare. Personer som lider av någon sjukdom och/eller medicineras bör rådfråga läkare före konsumtion av kosttillskott.


{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment

Jag vill prenumerera på nyhetsbrev från Passion för hälsa

Previous post:

Next post: