Hälsomedvetna julklappstips!

by Mikaela Bjerring on 10 december, 2016 · 0 comments

in Blogg, Hälsa, Hushållsprodukter

Letar du efter en julklapp till någon som är hälsomedveten och tänker på sin kost, gillar att träna eller som vill bli eller bör bli mer aktiv, äta bättre och ta hand om sin hälsa? Då följer här några julklappstips.

Julklappstips för den hälsomedvetna.

Köksvåg som mäter matens kalorier och innehåll

Köksvåg 5:2 DS61 från Beurer är en liten köksvåg med stor prestanda. Perfekt för den som vill hålla koll på vad som finns i maten. Vågen kan göra följande:

 • Kan väga upp till 5 kg.
 • Förprogrammerad närings- och energidata för 950 livsmedel.
 • Kan beräkna matens kaloriinnehåll i kilokalorier och kilojoule.
 • Visar innehåll av protein, kolhydrater, fett och kolesterol.
 • 50 anpassningsbara minnesplatser där du själv kan lägga in livsmedel som du brukar använda.

Återförsäljare av Köksvåg 5:2 DS61 från Beurer hittar du här

Personvåg som mäter viktiga värden

Beurer personvåg BF 750 är en glasvåg från Beurer med blåljusdisplay. Denna lyxiga modell gör mer än bara väger, den ger dig möjlighet att mäta viktiga värden i kroppen.

 • Väger upp till 150 kg.
 • Display med blått bakgrundsljus.
 • Mäter viktiga värden genom hela kroppen och visar kroppsfett, vattenmassa, muskelmassa och benmassa.

Återförsäljare av Beurer personvåg BF 750 hittar du här

Dagsljuslampa

Dagsljuslampan TL 30 från Beurer är en medicinskt certifierad produkt som simulerar solsken. Ett utmärkt sätt att tillföra solljus i vardagen under den mörka årstiden. Ökar energin och välbefinnandet och minska känslan av nedstämdhet och trötthet.

 • Dagsljuslampa som simulerar solsken.
 • Certifierad medicinsk produkt.
 • Kan hjälpa vid lätt nedstämdhet och depression.
 • Kompakt tack vare LED-teknologin.
 • UV-fri.
 • Har ett anpassningsbart stativ.
 • Hanteras enkelt med en knapp och kommer med adapter och förvaringspåse.

Återförsäljare av Dagsljuslampan TL 30 från Beurer hittar du här

Grönsakssvarv och mandolin

Att använda sig av en mandolin eller grönsakssvarv är ett riktigt bra sätt att tillföra mer grönt till kosten och göra matlagningen mycket lättare och roligare. Du kan i stort sett svarva vilka grönsaker som helst. Med en grönsakssvarv så kan du göra former av spaghetti, nudlar och spiraler och med en mandolin kan du göra strimlor och skivor i olika storlekar och tjocklekar. Prova t.ex. att göra zuccininudlar (zoddles), pasta av pumpa, potatis- och kålrots spiraler eller tunna krispiga chips av sötpotatis och rödbetor.
Återförsäljare av grönsakssvarv och mandolin hittar du här

Stora stretchboken

Daglig stretching kan du göra mycket gott för din kropp. Inte minst om du har ett stillasittande jobb, slarvar med stretching efter träning eller känner av stelhet och värk. Det är även ett bra sätt att förebygga förslitningsskador och problem i framtiden. Stora Stretchboken av Kristian Berg är en heltäckande boken om stretching. Du får 40 kompletta övningsbeskrivningar för hela kroppen med anatomiska illustrationer så det är lätt att förstå. Boken innehåller muskelfakta, teori, övningsutföranden och beskrivning av vanliga problem som kan avhjälpas med stretching.
Återförsäljare av Stora stretchboken hittar du här

Övriga julklappstips för den hälsomedvetna

Fler tips på hälsomedvetna julklappar kan t.ex vara ekologisk hudvård, yogamatta, träningsredskap, balansplatta, vattenfilterkanna eller varför inte en groddlåda.

 

»crosslinked«Viktigt att tänka på! Kosttillskott ersätter ej varierad kost och är ej gjorda för att bota sjukdomar. Material som tillhandahålls av Passion för hälsa är inte avsett för att användas istället för professionell medicinsk rådgivning eller behandling av legitimerad läkare. Personer som lider av någon sjukdom och/eller medicineras bör rådfråga läkare före konsumtion av kosttillskott.


{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment

Jag vill prenumerera på nyhetsbrev från Passion för hälsa

Previous post:

Next post: