Hälsosammare val av påskgodis!

by Mikaela Bjerring on 14 april, 2014 · 2 comments- Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till återförsäljare -

in Blogg, Ekologiskt, Hälsa, Kost, Kosttillskott, Livsmedel

Ägget var en viktig symbol i många mytologier i tidiga civilisationer, däribland Indien och Egypten. Man trodde att universum hade utvecklats av ett stort ägg, och att de två halvorna av sitt skal motsvarade himmel och jord.

Ägget var också förenat med fruktbarhetsriter av många förkristna och indoeuropéer och i Egypten och Persien utövades under våren konsten att måla ägg.

Utbytet av ägg på våren är en gammal sed som går tillbaka till århundraden sedan, då påsken var först firas av kristna. I kristendomen är ägget en symbol för uppståndelsen, från utgången av Kristus från hans grav till evigt liv. Efter denna period blev ägget en symbol för återfödelse i de flesta kulturer.

Som många stora helgdagar kretsar påsken runt mat och gott sällskap. Idag är traditionen att ge godisfyllda påskägg större än någonsin. Nedan följer några exempel på hälsosammare val att fylla påskäggen med.
Hälsosamt påskgodis
Renée Voltaire – Fruity Bites Granatäpple
Ett smarrigt fruktgodis tillverkat av frukter och bär. Sötade med fruktsocker och veganvänliga.

Govinda Spirulinabollar EKO/Krav
Otroligt goda och perfekta som nyttigt godis, mellanmål eller som energikick före eller efter träning. Gluten- och laktosfria. KRAV-märkt.

Govinda Chokladbollar EKO (veg)
Govinda energibollar med dadlar och kakao- en hälsosammare chokladboll.

Govinda Mangobollar EKO (veg)
Energibollar av saftig mango- inget annat.

Govinda Choklad & Ingefärabollar EKO (veg)
Govinda energibollar med dadlar, rostade kakaobönor och en touch av ingefära.

Beond organic bite, EKO
Detta är en liten munsbit av de populära barerna från Beond. Den finns i fyra goda smaker Acai bär, äpple/kanel, Blåbär och rå choklad. Barerna innehåller innehåller 100% naturliga ingredienser.

Nutri Nick – Kexbar
Nutri-Nick Kexbar är en knaprig kexbar med smak av vanilj samt med ett smarrigt chokladöverdrag. Sötad med steviolglykosider och innehåller endast 2 gram socker per bar!

Renée Voltaire – Lakritspastiller EKO (veg)
Lakritspastillerna innehåller 100% lakritsextrakt och ingenting annat.

Detta utbudet av hälsogodis och många fler hittar du här

 

 

»crosslinked«Viktigt att tänka på! Kosttillskott ersätter ej varierad kost och är ej gjorda för att bota sjukdomar. Material som tillhandahålls av Passion för hälsa är inte avsett för att användas istället för professionell medicinsk rådgivning eller behandling av legitimerad läkare. Personer som lider av någon sjukdom och/eller medicineras bör rådfråga läkare före konsumtion av kosttillskott.


{ 2 comments… read them below or add one }

1 Ingrid B april 20, 2014 kl. 14:23

Govindas produkter är riktigt goda!

Svara

2 Sigrid april 20, 2014 kl. 14:34

Jag slutade vanligt godis för några år sedan och mår så mycket bättre. Idag tycker jag det är direkt äckligt och skulle inte vilja äta det. Jag blev även av med min allergi vilket jag tror beror på att jag äter en renare kost och helt utesluter citronsyra och andra E-ämnen. Gojibär doppade i mörk choklad och RAW food bars från superfruits är stora favoriter, mums!

Svara

Leave a Comment

Jag vill prenumerera på nyhetsbrev från Passion för hälsa

Previous post:

Next post: