Hemmabehandlingar för fina fötter

by Mikaela Bjerring on 12 april, 2015 · 7 comments

in Blogg, Huskurer - Husmorstips, Kroppsvård, Naturlig skönhet

Fötterna är en kroppsdel som ofta inte får lika mycket uppmärksamhet som resten av kroppen. Här följer därför några tips på olika fotbehandlingar som du enkelt kan göra själv hemma, för att snabbt få mjuka och fina fötter.

Hemmabehandlingar för fina fötter

Fotbad med epsomsalt, tea tree och kokosolja

Tappa upp ett varmt fotbad och tillsätt epsomsalt, ett par msk kokosolja och några droppar eterisk tea tree olja. Epsomsaltet innehåller magnesium som snabbt piggar upp trötta fötter. Det kan även hjälpa till att dra ut överflödig vätska om du har ödem. Kokosoljan är fantastisk för att mjuka upp torr hud och läka självsprickor som både kan vara plågsamt och missprydande. Den fantastiska tea tree oljan bidrar ytterligare till att läka huden, samtidigt som den motverkar fotsvamp och dålig lukt. Passa även på att fila fötterna och avsluta med att smörja in dom med kallpressad kokosolja eller en ekologisk fotkräm.

Elektrisk fotfil

En elektrisk fotfil är guld värd och en riktigt bra investering. Det finns inget lättare, snabbare och smidigare sätt att få mjuka och fina fötter. Det är även något som jag själv inte skulle vilja vara utan. Använd fotfilen på torra fötter, ett par sekunder på samma ställe. Smörj därefter in fötterna med en ekologisk fotkräm eller kallpressad kokosolja. Återförsäljare av elektrisk fotfil hittar du här.

Fotbehandling med fruktsyror

Exfolierande fotsockor har länge varit en bästsäljande fotvårdsprodukt. Det är en fotbehandling med långvarigt resultat som effektivt tar bort förhårdnader, ringorm och svampinfektioner. Ta på dig sockorna och låt dem verka i 60-90 minuter. Skölj därefter bort resterna av produkten och torka fötterna torra. Fotsockorna innehåller aktiv fruktsyra som milt tränger in i lagret av döda hudceller. Efter 1-2 veckor kommer den hårda och torra huden börja peelas bort och resultatet blir mjuka och fina fötter. Återförsäljare av exfolierande fotsockor hittar du här.

Relaterade inlägg:

»crosslinked«Viktigt att tänka på! Kosttillskott ersätter ej varierad kost och är ej gjorda för att bota sjukdomar. Material som tillhandahålls av Passion för hälsa är inte avsett för att användas istället för professionell medicinsk rådgivning eller behandling av legitimerad läkare. Personer som lider av någon sjukdom och/eller medicineras bör rådfråga läkare före konsumtion av kosttillskott.


{ 7 comments… read them below or add one }

1 Emma april 12, 2015 kl. 10:45

Velvet smooth elektriska fotfil är superbra! Den gör verkligen jobbet!

Svara

2 Anna J april 12, 2015 kl. 10:48

Jag är nyfiken på fotsockorna om de verkligen fungerar bra och om man blir av med all hård hud. Sugen på att prova i alla fall.

Svara

3 Margaretha Lund april 12, 2015 kl. 10:51

Elektrisk fotfil är verkligen en bra uppfinning, det gör livet mycket enklare och gör jobbet galant 🙂

Svara

4 Sandra Larsson april 12, 2015 kl. 10:53

Tack för tipsen! Sitter nu och tittar på mina fötter som skulle behöva lite kärlek 🙁

Svara

5 Sofia april 12, 2015 kl. 10:55

Epsomsalt är helt fantastiskt, men jag brukar göra långbad med det 🙂 Jag ska passa på att fila fötterna samtidigt nästa gång 🙂

Svara

6 Frundey april 12, 2015 kl. 14:33

Tack för alla fina tips!
Mina fötter är en katastrof. Får skavsår och förhårdningar hela tiden (kan inte köpa nya skor, eller ens byta till gamla skor vid ny säsong utan att skavsår från helvetet ).
Den elektriska fotfilen har jag i min ägo, nu skall jag kombinera den med ditt föreslagna fotbad.

Svara

7 Martina B april 24, 2015 kl. 08:34

Den elektriska fotfilen är fantastisk! Vilken fantastisk uppfinning 🙂

Svara

Leave a Comment

Jag vill prenumerera på nyhetsbrev från Passion för hälsa

Previous post:

Next post: