Hemmagjord ansiktsmask med bikarbonat

by Mikaela Bjerring on 21 maj, 2016 · 4 comments

in Blogg, Ekologiskt, Hudproblem, Kroppsvård, Naturlig skönhet

Bikarbonat är en enkel och naturlig produkt som kan användas för en mängd effektiva huskurer och skönhetsknep. En hemmagjord ansiktsmask med bikarbonat fungerar t.ex. djuprengörande, exfolierande och porsammandragande.

Ansiktsmask med bikarbonat

Fördelarna med ansiktsmask med bikarbonat

Att använda bikarbonat för att göra en ansiktsmask gör huden mjuk och len. Den exfolierar huden milt och bidrar med att rengöra huden på djupet. Bikarbonat kan vara väldigt effektiv för att eliminera pormaskar och dessutom fungerar bikarbonat porsammandragande.

Så gör du en hemmagjord ansiktsmask med bikarbonat

Börja med att rengöra huden ordentligt. Innan ansiktsmasken kan du med fördel göra ett ångbad för ansiktet i ca 15 minuter för att öppna upp porerna. Blanda sedan ren bikarbonat med lika delar citronsaft så du får en tunnflytande pasta. Har du väldigt torr eller känslig hud så kan du istället använda lika delar kokosolja och ren bikarbonat. Massera in bikarbonat-pastan med mjuka cirkelrörelser i ansiktet och låt verka i ca 15 minuter. Skölj med ljummet vatten och fortsätt gärna med en honungsmask som ger näring och fukt. Avsluta med din vanliga hudvårdsrutin.

Återförsäljare av ren bikarbonat för skönhetsvård hittar du här

Relaterade inlägg:

»crosslinked«Viktigt att tänka på! Kosttillskott ersätter ej varierad kost och är ej gjorda för att bota sjukdomar. Material som tillhandahålls av Passion för hälsa är inte avsett för att användas istället för professionell medicinsk rådgivning eller behandling av legitimerad läkare. Personer som lider av någon sjukdom och/eller medicineras bör rådfråga läkare före konsumtion av kosttillskott.


{ 4 comments… read them below or add one }

1 Pia juni 4, 2016 kl. 14:21

Tack för tipset! Det ska jag prova. 🙂 jag har allt hemma redan, även manukahonung 🙂

Svara

2 Gun Persson mars 9, 2018 kl. 23:54

Hej ! Man får så bra information Tack !

Svara

3 Gun Persson mars 9, 2018 kl. 23:55

Mycket att läsa och nyheterna !

Svara

4 Mikaela Bjerring mars 10, 2018 kl. 08:43

Tack Gun!

Svara

Leave a Comment

Jag vill prenumerera på nyhetsbrev från Passion för hälsa

Previous post:

Next post: