Hur giftigt är igentligen fluor?

by Mikaela Bjerring on 6 februari, 2011 · 1 comment- Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till återförsäljare -

in Blogg, Sjukdomar - Symtom

Fluor är ett giftigt ämne men som ändå flitigt rekommenderas inom tandvården, på apotek osv. Men ett dagligt intag på mer än 2 mg Har visats försämra hälsan.

Invånarna i den turkiska byn kizilcaoern får från vattnet i sig hela 5,4 ppm fluor, vilket gör att de ser ut som 60 år när dom är 30. Efter 30-årsåldern drabbas de också mycket lätt av benbrott. I när liggande byar, vars vatten kommer från en fluorfattig källa, är människorna mycket friskare och åldras i normal takt.

I Indiska byar med höga fluorhalter i vattnet har man sett att ålderprocessen accelererar med samma hastighet som hos människorna i Kizilcaoern. I toxikologiböcker klassas fluor som ett starkt gift tillsammans med cyanid, som är en stark enzymhämmare.

Man har tidigare även använt fluor som pesticid för att avlusa kycklingar! Det finns tillräckligt med fluor i en tandkrämstub för att döda ett litet barn! Studier har via röntgen påvisat skelettdeformationer bland barn med ett högt fluorintag. När fluorid kommer in i kroppen binder det sig snabbt till kalcium. Genom att kalcium finns i varje cell så binds också fluor till alla vävnader, inklusive hjärna, lever och njurar.

Fluor är ett ackumulativt gift som hämmar kalciumomsättningen och cellpermeabiliteten. Fluor bryter ned protein och nedsätter kollagenproduktionen. Kombinationen fluor och aluminium har också visat sig förorsaka samma patologiska förändringar i hjärnan som kan ses vid Alzheimers sjukdom.

Här hittar du fluorfri tandkräm: Tandkräm – Hälsokost

Gå till shop för alla hälsokost-kosttillskott: Hälsokost – kosttillskott

Källa: Peter Wilhelmsson (Lev ung längre)

»crosslinked«Viktigt att tänka på! Kosttillskott ersätter ej varierad kost och är ej gjorda för att bota sjukdomar. Material som tillhandahålls av Passion för hälsa är inte avsett för att användas istället för professionell medicinsk rådgivning eller behandling av legitimerad läkare. Personer som lider av någon sjukdom och/eller medicineras bör rådfråga läkare före konsumtion av kosttillskott.


{ 1 comment… read it below or add one }

1 Kalle F februari 11, 2011 kl. 21:23

Jag har hört innan om hur giftigt fluor igentligen är, skrämmande att det fortfarnade rekommenderas och används så mycket, jag använder numera fluorfri tandkräm!

Svara

Leave a Comment

Jag vill prenumerera på nyhetsbrev från Passion för hälsa

Previous post:

Next post: