Hur vår hemmiljö påverkar vårt välbefinnande

by Mikaela Bjerring on 11 december, 2014 · 0 comments

in Blogg, Hälsa, Psykisk hälsa

Vårt hem är vår närmaste miljö och det är också där som vi tillbringar en större del av vår tid. Det är vår borg, vår trygghet, ett ställe att bara vara – på våra egna villkor. Så det gör det även till den plats där vi bör trivas som bäst.

De flesta människor är omedvetna om den effekt som färger och former faktiskt har på deras välbefinnande och beteende. Den fysiska miljön runt om oss påverkar oss i stor grad när det gäller hur vi mår – färger, former, material och ljus. När du öppnar din dörr till ditt hem, så vill du mötas av en skön känsla som sätter ett leende på dina läppar, som gör att all stress, oro och bekymmer rinner av dig.

Olika färger ger olika känslor, och dessa känslor formar i sin tur våra tankar som vidare har både har en fysisk och psykisk inverkan på vårt välbefinnande. Med lite färg på väggarna och vackra tapeter så lägger du grunden för energin i rummet. Ett stort urval av tapeter och inspiration kan du t.ex. hitta på Tapetorama.se och det är verkligen enormt vilken skillnad en vacker tapet och färg kan göra för känslan i ett rum.

Vissa färger är stimulerande för våra sinnen, andra färger är lugnande och hjälper oss att varva ner och slappna av. Vidare finns det de färger som ökar energin, stärker känslan av passion, eller ger en känsla av trygghet. Med färger och tapeter så kan du ge alla dina rum olika energier beroende på vad rummet är menat för.

Hur tråkig skulle inte en värld utan färger vara!

Färgterapi - om hur färger påverkar människanViktigt att tänka på! Kosttillskott ersätter ej varierad kost och är ej gjorda för att bota sjukdomar. Material som tillhandahålls av Passion för hälsa är inte avsett för att användas istället för professionell medicinsk rådgivning eller behandling av legitimerad läkare. Personer som lider av någon sjukdom och/eller medicineras bör rådfråga läkare före konsumtion av kosttillskott.


{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment

Jag vill prenumerera på nyhetsbrev från Passion för hälsa

Previous post:

Next post: