Huskur vid hosta och halsont

by Mikaela Bjerring on 1 november, 2014 · 5 comments

in Blogg, Hälsa, Huskurer - Husmorstips, Immunförsvaret - Immunsystemet, Kost

Att använda pepparrot vid hosta och halsont är en gammal och välbeprövad huskur. Rotfrukten har  vätskedrivande egenskaper, verkar slemlösande och har en bakteriedödande effekt.
Pepparrot och honung vid hosta och halsont

Huskur vid hosta och halsont

Pepparrot innehåller eteriska oljor med glykosider, enzymer och C-vitamin. Pepparrot har traditionellt använts som antibiotikum, och för att hjälpa kroppen att bekämpa dåliga bakterier.

Riv 1 msk pepparrot och slå på 2 dl het vatten och låt dra under lock i 10 minuter. Sila och tillsätt 3 msk honung. Ta en sked 2 ggr om dagen vid hosta och halsont.

»crosslinked«



Viktigt att tänka på! Kosttillskott ersätter ej varierad kost och är ej gjorda för att bota sjukdomar. Material som tillhandahålls av Passion för hälsa är inte avsett för att användas istället för professionell medicinsk rådgivning eller behandling av legitimerad läkare. Personer som lider av någon sjukdom och/eller medicineras bör rådfråga läkare före konsumtion av kosttillskott.


{ 5 comments… read them below or add one }

1 Laila H november 3, 2014 kl. 10:49

Tack för tipset! Rent och naturligt, det gillar jag 🙂

Svara

2 Mia Falk november 3, 2014 kl. 10:51

Det tål att testas!

Svara

3 Anna Jansson november 3, 2014 kl. 10:52

Naturens skafferi kan göra underverk 🙂 Pepparrot är bra till mycket det!

Svara

4 Anne-Charlottr december 11, 2014 kl. 22:12

Är det pepparrot eller kålrot som ska rivas? Blir lite förvirrad nämligen av texten….
Med vänlig hälsning,
Anne-Charlotte

Svara

5 Mikaela Bjerring december 12, 2014 kl. 08:58

Pepparrot 🙂 Det blev fel, men ändrat det nu.

Svara

Leave a Comment

Jag vill prenumerera på nyhetsbrev från Passion för hälsa

Previous post:

Next post: