Huskurer för att lindra solsveda

by Mikaela Bjerring on 18 juni, 2016 · 0 comments

in Blogg, Huskurer - Husmorstips, Kroppsvård, Naturlig skönhet

Sommaren är här och den efterlängtade solen värmer härligt. Man vill ju självklart passa på att lapa så mycket av sol som möjligt. Men det gäller att skydda sin hud och använda ett bra solskydd för att inte bränna sig. Skulle olyckan ändå vara framme så finns det några riktigt bra huskurer som kan hjälpa till att lindra solsvedan.

Huskurer för att lindra solsveda

Först vill jag säga att det går inte att markera nog hur viktigt det är med ett bra solskydd. Många gillar att ha en djup solbränna för att känna sig attraktiva. Men priset du får betala senare i livet är solskadad hud. När du bränner dig i solen skadas bindväven, vilket bidrar till att huden blir rynkig och oelastisk och man åldras i förtid. Även risken för hudcancer ökar drastiskt. Skulle du trots allt bränna dig i solen så följer här några effektiva huskurer vid solsveda.

Vatten för att lugna solsvedan

Skölj först och främst din solbrända hud i svalt vatten (inte iskallt) i 10-20 minuter. Det hjälper hettan att lugna sig. Det är även viktigt att återfukta kroppen inifrån genom att dricka mycket vatten. Efter det är gjort behöver huden massor med fukt och näring så den snabbare kan läka.

Ansiktsmask med manukahonung och gurkmeja

Har du bränt dig i ansiktet och/eller dekolletaget är en mask med manukahonung och gurkmeja helt fantastisk. Använd masken efter du duschat i svalt vatten och före du smörjer in dig. Blanda 1 msk gurkmeja med 1 msk manukahonung och applicera på ansikte och dekolletage och låt sitta i ca 20 minuter. Skölj med svalt vatten och smörj sedan in dig. Här hittar du återförsäljare av manukahonung och gurkmeja.

Aloe Vera för att lindra solbränna

Aloe Vera verkar svalkande, närande och fuktgivande. Det är en växt som har en lång traditionell bakgrund som läkeväxt som inte bör underskattas. Använd en aloe vera gel och smörj därefter in en olja eller kräm ovanpå Aloe veran för att mjuka upp gelen som annars fort torkar och stelnar, vilket får huden att kännas stram. Här hittar du återförsäljare av aloe vera gel.

Eterisk lavendelolja för brännskadad hud

Inom aromaterapi är eterisk lavendelolja högt uppskattad och kan användas till mycket. Det är en eterisk olja som hör hemma i varje husapotek. När det kommer till brännskador är lavendelolja oumbärlig. Allt från solsveda till andra brännskador. Bränner du dig t.ex på spisen så kan du droppa ren lavendelolja på det brända området. Lavendel stoppar vävnadsdöden och huden läker snabbt utan ärr. Vid solsveda så kan du blanda 10 droppar eterisk lavendelolja med 1/2 dl kokosolja och smörja in kroppen och ansiktet. Kan även motverka att huden flagnar. Helt fantastisk! Här hittar återförsäljare av eterisk lavendelolja.

Ekologisk After sun

En härlig ekologisk after sun är Eco Cosmetics After sun lotion. Den innehåller havtorn och aloe vera och passar alla hudtyper, även känslig hud. Aloe vera som ger näring åt huden samtidigt som den svalkar. Havtornsextrakt innehåller rikligt med antioxidanter och hjälper huden att återhämta sig och få tillbaka sin mjukhet. Här hittar du återförsäljare av Eco cosmetics after sun.

Relaterade inlägg

 

Spara

Spara

SparaViktigt att tänka på! Kosttillskott ersätter ej varierad kost och är ej gjorda för att bota sjukdomar. Material som tillhandahålls av Passion för hälsa är inte avsett för att användas istället för professionell medicinsk rådgivning eller behandling av legitimerad läkare. Personer som lider av någon sjukdom och/eller medicineras bör rådfråga läkare före konsumtion av kosttillskott.


{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment

Jag vill prenumerera på nyhetsbrev från Passion för hälsa

Previous post:

Next post: