I Japan kan din blodtyp vara avgörande

by Mikaela Bjerring on 7 juni, 2011 · 4 comments

in Alternativ medicin, Blogg, Kost

Nu när jag sitter här och läser om blodgruppskost, för mina tankar mig tillbaka till Japan där jag var bosatt under ett flertal år. I Japan har ens blodtyp länge förknippats med personlighetstyp, och frågan om ens blodgrupp tillhör vardagen. Du kan mycket väl bli ombedd att uppge din blodgrupp på en jobbintervju, sociala sammanhang eller när du blir presenterad för någon. Det är en populär tro i Japan att en persons blodtyp visar hans eller hennes personlighet, temperament och kompatibilitet med andra.

I Japan kan din blodtyp vara avgörande

I Japan kan din blodtyp vara avgörande

På liknande sätt som astrologiskatecken används i väst , spelar en persons blodtyp en mycket större framträdande roll i det japanska samhället. Teorin om blodgrupper är väldigt djupt rotad i japansk populärkultur. Teorin har sitt ursprung inte längre tillbaka än 1916 då en japansk läkare publicerade en forskningsrapport om det märkbara sambandet mellan blodgrupp och personliga egenskaper. Ryktet spreds snabbt, och bara ett par år efter började militären i Japan registrera mönstrandes blodgrupp i hopp om att kunna identifiera lämplighet.

I Japan finns det nuförtiden finns även företag, dagis och skolor som arbetar med blodgrupp som en viktig faktor i arbetsfördelning och inlärning, och givetvis är det ett av huvudkriterierna i kontaktfirmors databaser.

I Japan är största delen av befolkningen (39%) grupp A, och detta sägs förklara varför det japanska samhället är så otroligt organiserat, noggrant, rent och hierarktiskt. Vidare är 29% O, 22% B och 10% AB.

Här är en kort presentation av de fyra grupperna:

  • O: Lugn, har tålamod, stabil, kontrollerad, stark vilja, oböjlig och full av självförtroende trots ett blygsamt yttre. Bra ledare.
  • A: Reserverad, försiktig, sentimental, konfliktundvikande, svårt att bestämma sig och självuppoffrande. Går ofta och oroar sig.
  • B: Munter, lätthjärtad, pratsam, social, självständig, känslofull och omhändertagande. Gillar inte att bindas av regler.
  • AB: Lugn, omdömesfull, objektiv och självisk.

En bok om självläkande kost som jag kan rekommendera för den som är intresserad är: Den självläkande människan

 KÄLLOR & REFERENSERBeskrivning av de olika blodtyperna - www.dadamo.com

Bildkälla: wikimedia- commons, Tokyo- public domains


Viktigt att tänka på! Kosttillskott ersätter ej varierad kost och är ej gjorda för att bota sjukdomar. Material som tillhandahålls av Passion för hälsa är inte avsett för att användas istället för professionell medicinsk rådgivning eller behandling av legitimerad läkare. Personer som lider av någon sjukdom och/eller medicineras bör rådfråga läkare före konsumtion av kosttillskott.


{ 4 comments… read them below or add one }

1 Anna O juni 7, 2011 kl. 21:26

Haha, intressant, det kanske stämmer!

Svara

2 Mikaela juni 12, 2011 kl. 14:05

Om man tänker efter är det ju otroligt logiskt!

Svara

3 Ann april 4, 2013 kl. 16:26

Kul och intressant information! Jag har B och det stämmer så bra in på mitt sätt att vara!

Svara

4 Acko april 4, 2013 kl. 17:15

Hm, ganska intressant – jag är oxe och har blodgrupp O, de stämmer ju lite överens ju 🙂

Svara

Leave a Comment

Jag vill prenumerera på nyhetsbrev från Passion för hälsa

Previous post:

Next post: