Kalcium D-glukarat

by Mikaela Bjerring

Kalcium D-glukarat och dess metaboliter är kraftfulla förhindrare av beta-glukuronidas. De bidrar till effektivare avgiftning i kroppen av starka miljögifter. Det är därför viktigt att vi får i oss Kalcium D-glukarat genom kosten.


Glukarinsyrans kalciumsalt är en substans som tillverkas naturligt hos alla däggdjur, inklusive människan. Glukarinsyra finns även i många vegetabilier. Kalcium D-glukarat räknas inte som ett essentiellt näringsämne, men tillverkas endast i små mängder hos människan och därför är det viktigt att få i sig ämnet via kosten. Kalcium D-glukarat har en avgiftande funktion vilket främst beror på dess förmåga att öka glukoronidering och utsöndring av potentiell giftiga ämnen. Kalcium D-glukarat och dess metaboliter är kraftfulla förhindrare av beta-glukuronidas. Dessa ämnen bidrar vid avgiftning genom att förhindra återupptag av hormoner och toxiner.

Bästa kostkällorna för Kalcium D-glukarat är:

  • Grapefrukt
  • Äpple
  • Aprikoser
  • Körsbär
  • Brysselkålgroddar
  • Alfalfagroddar
  • Rå brysselkål
  • Rå Broccoli

 

KÄLLOR, REFERENSER & ARTIKLAR



(1) Peter Wilhelmsson,Näringsmedicinska uppslagsboken Örtagårdens bokförlag, ISBN: 91-631-7910-5.

 



Viktigt att tänka på! Kosttillskott ersätter ej varierad kost och är ej gjorda för att bota sjukdomar. Material som tillhandahålls av Passion för hälsa är inte avsett för att användas istället för professionell medicinsk rådgivning eller behandling av legitimerad läkare. Personer som lider av någon sjukdom och/eller medicineras bör rådfråga läkare före konsumtion av kosttillskott.