Att reducera celluliter

by Mikaela Bjerring on 4 september, 2012 · 0 comments- Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till återförsäljare -

in Blogg, Kroppsvård


Majoriteten av kvinnor tampas med celluliter och även en del män. Att man får celluliter kan bero på många olika faktorer, och det finns inget konkret svar på exakt varför visa drabbas och andra inte. Att till exempel säga att det endast beror på viktuppgång är inte helt sant, många smala personer lider nämligen också av celluliter och vissa överviktiga har inga problem alls med gropig hud. Det man i alla fall vet är att det små groparna som vi kallar celluliter bildas i huden på grund av att fettet i underhuden är ojämnt och anses bildas vid ansamlingar av lymfvätska, förstorade fettceller och/eller samlingar av slaggprodukter.

Uppkomsten av celluliter kan ha flera grunder och det spekuleras fortfarande mycket om olika orsaker som kan ligga bakom: hormonella preparat, artificiella hormoner i kosten, genetisk orsak, svag bindväv och nedsatt cirkulation anses dock vara de främsta bovarna.

Lymfsystemet är beroende av musklernas funktion. Det innebär att träning och sund kost antagligen är den mest effektiva metoden för att hålla celluliterna i schack. Många tycker även att de fått bra resultat genom torrborstning av huden med en hamphandske eller gammaldags nypmassage tills huden hettar, då gärna även i kombination med en mjukgörande anticellulit olja.

Dela gärna med dig om du har några tips eller erfarenhet om hur man kan reducera celluliter och få en fastare och jämnare hud.Viktigt att tänka på! Kosttillskott ersätter ej varierad kost och är ej gjorda för att bota sjukdomar. Material som tillhandahålls av Passion för hälsa är inte avsett för att användas istället för professionell medicinsk rådgivning eller behandling av legitimerad läkare. Personer som lider av någon sjukdom och/eller medicineras bör rådfråga läkare före konsumtion av kosttillskott.


{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment

Jag vill prenumerera på nyhetsbrev från Passion för hälsa

Previous post:

Next post: