Kinesiologitejp för bättre rörelsefrihet

by Mikaela Bjerring on 20 oktober, 2014 · 0 comments- Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till återförsäljare -

in Blogg, Muskler – Skelett – Leder, Träning

Kinesiologitejp är en metod som kan användas för att stödja, minska smärta och öka musklernas rörelsemönster. Tejpen kan användas både vid rehabilitering av skador, som prestationshöjande, för smärtlindring eller i förebyggande syfte. Tejpen reducerar svullnad och inflammation i musklerna samt förbättrar blodcirkulationen utan att begränsa din rörelsefrihet.

Kinesiologitejp-sporttejp

Tejpen härstammar från teorier om kinesiologi, som på latin betyder rörelse. Idén med tejpen är att hjälpa kroppen att kunna göra optimala rörelsemönster, utan att göra felaktiga rörelser och därmed slå upp gamla skador eller frambringa nya.

Till skillnad från den traditionella sporttejpen är Kinesiologitejp extra elastisk, vilket gör den optimal att använda som dämpning av muskelspänningar, aktivering och avlastning av muskler, samt som stöd för senor och leder.

 

  • Kinesiologitejp möjliggör full rörlighet i leden jämfört med andra idrottstejpning där leder tejpas för stöd och stabilitet men ofta begränsar rörligheten.
  • Förbättrar rörelseförmågan i leder och muskler samtidigt som den ger stöd och reducerar svullnad och inflammation.
  • Kinesiologitejpen andas och är vattenavstötande, självhäftande och elastisk. Tejpen kan sitta kvar i 3-7 dagar innan den bör tejpas om och ger då stöd för cirkulation och läkningsförmåga under hela dygnet.
  • Reducerar receptortrycket och förkortar rehabiliteringstiden.

Det är viktigt att tejpen används korrekt

Tejpen är som mest effektiv om den används korrekt. Därför är det viktigt att du verkligen sätter dig in i hur kinesiologitejpen ska appliceras. Antingen kan du ta kontakt med en fysioterapeut och få instruktioner eller så kan du gå in på youtube där du hittar du mängder med videos om hur du tejpar olika kroppsdelar: Videos på youtube om hur du använder kinesiologitejp

Här hittar du Kinesiologitejp

 

 

 Viktigt att tänka på! Kosttillskott ersätter ej varierad kost och är ej gjorda för att bota sjukdomar. Material som tillhandahålls av Passion för hälsa är inte avsett för att användas istället för professionell medicinsk rådgivning eller behandling av legitimerad läkare. Personer som lider av någon sjukdom och/eller medicineras bör rådfråga läkare före konsumtion av kosttillskott.


{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment

Jag vill prenumerera på nyhetsbrev från Passion för hälsa

Previous post:

Next post: