Kokosfett är kokosvett

by Mikaela Bjerring on 6 april, 2015 · 5 comments- Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till återförsäljare -

in Blogg, Ekologiskt, Hälsokost, Kost, Superfoods

kokosfett eller kokosolja som man oftast säger har jag skrivit många gånger om då den är väldigt unik och en otroligt bra produkt! Dessutom är användningsområdet av kokosolja så brett att man lätt skulle kunna skriva en hel bok om denna fantastiska frukt.

Kokosolja - kokosfett

Kokosolja är för mig vad windex var för pappan i ”My big fat greek weeding” Det finns typ inget som inte lite kokosolja biter på 🙂

Innan har jag skrivit om kokosolja och dess egenskaper för ökad fettförbränning, som hudvårdsprodukt och om hur du kan förbättra din munhälsa genom oil pulling. Jag har även bloggat om hur kokosolja och äppelcidervinäger kan få bort huvudlöss, hur du kan tillverka din egen giftfria deodorant av kokosolja och mycket mer. Här följer några fler tips:

Kokosolja vid rakning
Kokosolja är helt fantastisk att använda för en smidig rakning. Applicera kokosoljan på huden (gärna efter en varm dusch). Du kommer att uppleva att rakningen blir mycket smidigare och huden blir mindre irriterad.

Kokosolja som babyolja
Konventionella babyoljor innehåller ofta tveksamma ingredienser som du inte vill utsätta ditt barns hud för. kallpressad kokosolja är helt fantastisk för den känsliga babyhuden. Tillsätt en tsk i badvattnet och använd den efter bad för att smörja in kroppen.

Kokosolja i fotbadet
Att göra ett fotbad med en sked kokosolja och lite epsomsalt är en av mina favoriter. Kokosolja är även fantastiskt som fotkräm.

Kokosolja som ansiktsrengöring
Som make up remover och för att rengöra huden är kokosoljan underbar. För att göra en riktigt effektiv djuprengöring av huden så är kombinationen av ricinolja och kokosolja oslagbar. Mer om OCM – att rengör huden på djupet med olja kan du läsa om här.

Kokosolja i kaffe eller te
En sked kokosolja i teet eller kaffet ger inte bara en krämig och god smak. Kokosolja håller dig mätt längre, bidrar till ökad fettförbränning och ger en fantastisk energikick.

Kokosolja för att förebygga hudbristningar
Genom att smörja in huden dagligen kan kokosolja förebygga hudbristningar samtidigt som den effektivt återfuktar huden.

Kokosolja som Lädervård
Använd kokosolja för att vårda dina tillhörigheter i läder. Väskor, skärp, plånböcker, jackor och skor i läder behöver återfettas emellanåt så att skinnet inte spricker.

Kokosolja för att reducera celluliter
Det sägs att kokosolja kan vara effektivt att reducera celluliter när olja dagligen masseras in på de områden som ska behandlas. Med fördel kan du smörja in hela kroppen då det är en underbar och näringsrik kroppsolja.

Kokosolja - kokosfett - Så gör du ditt eget kokossmör

Hitta produkter:

Läs mer om kokosolja

»crosslinked«Viktigt att tänka på! Kosttillskott ersätter ej varierad kost och är ej gjorda för att bota sjukdomar. Material som tillhandahålls av Passion för hälsa är inte avsett för att användas istället för professionell medicinsk rådgivning eller behandling av legitimerad läkare. Personer som lider av någon sjukdom och/eller medicineras bör rådfråga läkare före konsumtion av kosttillskott.


{ 4 comments… read them below or add one }

1 Anne E april 6, 2015 kl. 17:24

Kokosolja är superbra! Jag använder den i matlagning och till huden och håret. Tänkte även prova på att göra min egen deo med kokosolja 🙂

Svara

2 Sandy april 7, 2015 kl. 09:27

Jag måste prova! Jag har läst mycket om kokosolja på sista tiden, och det låter ju himla bra.

Svara

3 Mia april 7, 2015 kl. 09:32

Jag har gått ner flera kilo de senaste månaderna bara genom att byta ut annat fett när jag lagar mat mot kokosolja. Jag läste om hur kokosolja inte lagras som kroppsfett utan kroppen använder det som energi. Jag hade svårt att tro att äta fett skulle kunna bidra till viktminskning och tycker det är helt otroligt att det fungerar. Himla skön att smörja in kroppen med också 🙂

Svara

4 Marja april 12, 2015 kl. 11:10

Kokosolja är helt underbart! Använder den både i matlagning och för kroppen.

Svara

Leave a Comment

Jag vill prenumerera på nyhetsbrev från Passion för hälsa

{ 1 trackback }

Previous post:

Next post: