Kolin

by Mikaela Bjerring · 0 comments

Klicka här för att gå direkt till produkter

Vad är Kolin och dess funktion?

Kolin (Choline på engelska) är ett ämne som i kosten finns i  bl.a. ägg, fisk och kött. Kolin är speciellt viktigt för fettomsättningen. Via transmetylering i närvaro av kolin omvandlas fettsyrorna till just de fettsyror kroppen för ögonblicket behöver. Vidare bildar kolin tillsammans med andra beståndsdelar lecitin, en fettnedbrytare, som möjliggör för fett att transporteras till de ställen i kroppen där det behövs.

Funktion och egenskaper av Kolin är bl.a: 

  • Stödjer Fettomsättningen.
  • Behövs för syntes av DNA & RNA.
  • Stödjer kroppens funktion att bryta ner och absorbera vitaminerna A,D,K och E
  • Stödjer hjärnfunktionen (Minnet)
  • Stödjer funktionen av lever och galla.

Äggula är en bra källa av KolinI kosten finns Kolin i exempelvis:

  • Lecitingranulat
  • Torkad lever
  • Äggula
  • Lever
  • Vetegroddar Oxkött
  • Lecitin olja

Se hela bodystores utbud av kosttillskott och hälsokost

Produkter

 KÄLLOR & REFERENSER



Peter Wilhelmsson,Näringsmedicinska uppslagsboken Örtagårdens bokförlag, sidor: 203-204, ISBN: 91-631-7910-5.

Bildkälla: Fotograf: Mikaela Bjerring (För www.passionforhalsa.se)

»crosslinked«



Viktigt att tänka på! Kosttillskott ersätter ej varierad kost och är ej gjorda för att bota sjukdomar. Material som tillhandahålls av Passion för hälsa är inte avsett för att användas istället för professionell medicinsk rådgivning eller behandling av legitimerad läkare. Personer som lider av någon sjukdom och/eller medicineras bör rådfråga läkare före konsumtion av kosttillskott.


{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment

Jag vill prenumerera på nyhetsbrev från Passion för hälsa