Krispiga grönkålschips

by Mikaela Bjerring on 28 januari, 2017 · 3 comments

in Blogg, Kost, Recept, Snacks - mellanmål, Vegansk kost

Dessa grönkålschips kan du äta med riktigt gott samvete. Dom är inte bara extremt enkla att göra själv, dom är dessutom otroligt goda. Ja, rent ut sagt ruskigt goda!

Recept på grönkålschips

Detta behöver du:

  • 200 gram grönkål
  • En skvätt vegetabilisk olja
  • Örtsalt

Jag använde mig av ekologisk grönkål och smakneutral kokosolja för att göra chipsen. Kryddningen jag valde att använda var Reneé Voltaires örtsalt med ramslök. Detta ekologiska örtsaltet är ny favorit och verkligen riktigt, riktigt gott.

Så här gör du:

  1. Sätt ugnen på 125 grader.
  2. Skölj grönkålen noga och skär bort alla grova stjälkar. Riv bladen i lagom stora bitar. Tänk på att dom krymper i ugnen så gör dom inte för små.
  3. Lägg grönkålsbitarna i en skål, strö över lite örtsalt och ringla över lite olja. Det behövs bara en skvätt, så var sparsam. Massera in oljan och örtsaltet på bladen.
  4. Sprid ut grönkålen på en plåt täckt med bakplåtspapper. För 200 gram grönkål så kommer du behöva 2 plåtar.
  5. Låt grönkålen torka i ugnen tills den är riktigt krispiga. Det tar ca 30-40 min.

Relaterade inlägg:



Viktigt att tänka på! Kosttillskott ersätter ej varierad kost och är ej gjorda för att bota sjukdomar. Material som tillhandahålls av Passion för hälsa är inte avsett för att användas istället för professionell medicinsk rådgivning eller behandling av legitimerad läkare. Personer som lider av någon sjukdom och/eller medicineras bör rådfråga läkare före konsumtion av kosttillskott.


{ 3 comments… read them below or add one }

1 Lisa januari 29, 2017 kl. 22:53

Smarrigt. Försökte göra dessa för nån månad sedan men gjorde precis det misstaget att riva dem i för små bitar. Blev bara en plåt med finaste.
Får försöka igen

Svara

2 Eva-Lena januari 30, 2017 kl. 09:17

Tack för tipset, det ska jag absolut prova att göra.

Svara

3 Mia januari 30, 2017 kl. 11:26

Grönkålschips är verkligen fantastiskt gott 🙂

Svara

Leave a Comment

Jag vill prenumerera på nyhetsbrev från Passion för hälsa

Previous post:

Next post: