Krispiga grönkålschips

by Mikaela Bjerring on 28 januari, 2017 · 3 comments- Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till återförsäljare -

in Blogg, Frukt-Grönt, IFD - Antiinflammatorisk kost, Kost, LCHF, Livsmedel, Paleo, Recept, Vegansk kost

Grönkålschips kan du äta med riktigt gott samvete. Dom är inte bara extremt enkla att göra själv, dom är dessutom otroligt goda. Ja, rent ut sagt ruskigt goda!

Grönkålschips recept

Detta behöver du:

  • 200 gram grönkål
  • En skvätt vegetabilisk olja (var sparsam, ”less is more” i det här fallet)
  • Örtsalt

Jag använde mig av ekologisk grönkål och smakneutral kokosolja för att göra grönkålschipsen. Kryddningen jag valde att använda var Reneé Voltaires örtsalt ramslök – ett ekologiskt örtsaltet som verkligen är riktigt, riktigt gott.

Så här gör du:

  1. Sätt ugnen på 125 grader.
  2. Skölj grönkålen noga och skär bort alla grova stjälkar. Riv bladen i lagom stora bitar. Tänk på att dom krymper rejält i ugnen så gör dom inte för små.
  3. Lägg grönkålsbitarna i en skål, strö över lite örtsalt och ringla över lite olja. Det behövs bara en liten skvätt som sagt. Massera in oljan och örtsaltet på bladen.
  4. Sprid ut grönkålen på en plåt täckt med bakplåtspapper. För 200 gram grönkål kommer du att behöva 2 plåtar.
  5. Låt chipsen torka i ugnen tills de är riktigt krispiga. Det tar ca 30-40 min.

Relaterade inlägg:

 



Viktigt att tänka på! Kosttillskott ersätter ej varierad kost och är ej gjorda för att bota sjukdomar. Material som tillhandahålls av Passion för hälsa är inte avsett för att användas istället för professionell medicinsk rådgivning eller behandling av legitimerad läkare. Personer som lider av någon sjukdom och/eller medicineras bör rådfråga läkare före konsumtion av kosttillskott.


{ 3 comments… read them below or add one }

1 Lisa januari 29, 2017 kl. 22:53

Smarrigt. Försökte göra dessa för nån månad sedan men gjorde precis det misstaget att riva dem i för små bitar. Blev bara en plåt med finaste.
Får försöka igen

Svara

2 Eva-Lena januari 30, 2017 kl. 09:17

Tack för tipset, det ska jag absolut prova att göra.

Svara

3 Mia januari 30, 2017 kl. 11:26

Grönkålschips är verkligen fantastiskt gott 🙂

Svara

Leave a Comment

Jag vill prenumerera på nyhetsbrev från Passion för hälsa

Previous post:

Next post: