Kurs i stresshantering

by Mikaela Bjerring on 4 augusti, 2015 · 1 comment- Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till återförsäljare -

in Blogg, Hälsa, Livsstilsförändringar, Mental träning, Personlig utveckling, Psykisk hälsa, Stress

Stress är en del av vardagen och en naturlig del av livet, som varken kan eller bör undvikas helt. Positiv stress medför utmaningar vilket får oss att utvecklas och växa som människa. Medan negativ stress bryter ner oss. Det är den sistnämnda vi helst bör undvika att drabbas av och lära oss att hantera. 

 Kurs i stresshantering - bli av med stress

När vi talar om att minska stressen, så menar vi den ”negativa stressen”. Det är när utmaningarna blir för stora eller för många, kombinerat med mycket tidspress och för lite tid till återhämtning. Stressen går då även ut över privatlivet, vila, sömn, kroppens näringsförbrukning ect. Kroppens kemi hamnar i obalans vilket skapar en ond cirkel både för den fysiska och psykiska hälsan.

Negativ stress är känt för att vara ohälsosam och försämrar prestationen och livskvaliteten på många nivåer. Symptom av negativ stress kan visa sig fysiskt, socialt och psykiskt. Detta innebär t.ex. utmattning, minskad/tappad aptit, huvudvärk, nedstämdhet, sömnbrist och trötthet. Att känna av tvångskänslor, frustration eller apati kan bli ytterligare förödande följder av stress.

Det finns många olika sätt att ta kontroll över sin stress och lära sig att hantera den på ett sunt sätt. Det finns en mängd stresshanteringsböcker på marknaden. Det finns dom som känner att motion och mer egen tid är tillräckligt för att dom sak kunna hantera sin situation. Andra kan behöva mer stöd i processen.

Kurs i stresshantering

Kursen ”Stress management” är en online kurs som du gör i din egen takt. Det är en djupgående kurs i stresshantering som fått väldigt goda recensioner och omdömen. Denna kurs passar den som känner att den behöver få lite mer hjälp än vad en bok eller eget initiativ kan ge. Mer om kursen kan du läsa om här.Viktigt att tänka på! Kosttillskott ersätter ej varierad kost och är ej gjorda för att bota sjukdomar. Material som tillhandahålls av Passion för hälsa är inte avsett för att användas istället för professionell medicinsk rådgivning eller behandling av legitimerad läkare. Personer som lider av någon sjukdom och/eller medicineras bör rådfråga läkare före konsumtion av kosttillskott.


{ 1 comment… read it below or add one }

1 Magdalena augusti 7, 2015 kl. 10:23

Något för mig! Är inne i en ond cirkel som jag har svårt att komma ur och jag vet att jag måste göra en hel del förändringar.

Svara

Leave a Comment

Jag vill prenumerera på nyhetsbrev från Passion för hälsa

Previous post:

Next post: