Livets alla beslut

by Mikaela Bjerring on 8 oktober, 2013 · 4 comments

in Blogg, Livsstilsförändringar


Hur många gånger har vi inte läst och hört om hur andra lyckats i livet, kanske avundas vissa dem och tänker varför händer inte detta mig? Vad vi inte tänker på är hur mycket tid, energi, jobb och otaliga beslut som har tagits av denna person för att nå dit de befinner sig idag.

Dessa människor har vågat ta chanser, säkerligen tänkt om vid ett flertal tillfällen och utan tvivel gjort misstag många gånger om vilket gett lärdom som på så sätt lett dem närmare deras mål.

De flesta av oss har någon gång skrapa en lott, spelat på spelautomater eller  provat lyckan på lotto. Varje gång känner vi hopp, men när vinst inte kommer direkt blir vi besvikna. Oddsen känns många gånger för knappa och de flesta ger snabbt upp med tanken att varför försöka när chansen att vinna känns så overklig.

Livet fungerar lite på samma sätt. Man vill ofta så mycket, man drömmer om att saker ska ske eller vara annorlunda, men de flesta vågar inte satsa – tanken av att lyckas känns för långt bort. Men om man inte vågar drömma – göra tankarna till handling, sträva mot sina mål oavsett hur många hinder och utmaningar som står i vägen, så kommer drömmarna endast förbli en livslång fundering istället för verklighet.

Spelautomater

Tänk dig att du sitter framför en spelautomat för första gången, det är nytt för dig, du vet inte riktigt hur det fungerar, men du ser den stora bilden framför dig – du är lika medveten om att du kan förlora som att du har chansen att vinna.

När du lägger i pengen tar du ett beslut och första steget. Du drar i spaken och symbolerna börjar snurra. På samma sätt befinner vi oss i livet många gånger i ett skede där vi behöver bestämma oss för att ta just det första steget som sätter processen rullning för att nå dit vi vill.

Efter en stund slutar hjulet att rotera och på mittlinjen visar då symbolerna en efter en vårt öde av spelets utkomst. Men det stannar inte där, framför dig har du ytterligare fler beslut att ta, vilka symboler att spara och vilka som du vill snurra igen för att förbättra resultatet och öka chanserna för jackpot.

Livetshjul

Livets hjul fortsätter att rulla framåt så länge du tillåter det, men inget kommer någonsin hända utan att du knuffar det framåt. För att lyckas nå dina mål och drömmar så måste du ta beslut och satsa på det du tror på. Även om man emellanåt tar fel beslut, så är detta inte mer än en lärdom och att man måste dra i spaken igen för att få allt att falla på plats.

Liksom att göra en sökning på google för att hitta information vi behöver, måste vi vända oss inåt för att hitta svaren för vår egen lycka. Dina tankar leder till dina handlingar vilket skapar din livsresa. Många kallar vårt öde för tur eller otur, men det är i själva verket alla dina beslut genom livet som tagit dig till dit du är i dag.Viktigt att tänka på! Kosttillskott ersätter ej varierad kost och är ej gjorda för att bota sjukdomar. Material som tillhandahålls av Passion för hälsa är inte avsett för att användas istället för professionell medicinsk rådgivning eller behandling av legitimerad läkare. Personer som lider av någon sjukdom och/eller medicineras bör rådfråga läkare före konsumtion av kosttillskott.


{ 4 comments… read them below or add one }

1 Tina oktober 10, 2013 kl. 13:29

Mycket bra skrivet!

Svara

2 Karl W oktober 15, 2013 kl. 14:13

Det är verkligen som du skriver, att alla de små besluten vi gör genom livet skapar tillslut de stora förändringarna!

Svara

3 Eva-Lena A oktober 15, 2013 kl. 14:15

Att ”dra i spaken kan vara skrämmande, men oftast faller saker och ting på plats allt efter tiden. Det viktiga är att tro på sig själv!

Kram

Svara

4 Agneta Olofsson oktober 15, 2013 kl. 14:17

Riktigt bra skrivet! Håller med föregående talare 🙂

Svara

Leave a Comment

Jag vill prenumerera på nyhetsbrev från Passion för hälsa

Previous post:

Next post: