Ljudböcker för meditation

by Mikaela Bjerring on 27 januari, 2015 · 0 comments

in Blogg, Böcker om hälsa, Hälsa, Meditation, Psykisk hälsa, Stress

Det finns en hel del olika sätt att meditera, men meningen med alla former är att man ska bli mer harmonisk, stilla sitt sinne och få bättre självinsikt. Meditation behöver varken vara krångligt eller speciellt exotiskt. Vardagsmeditation handlar om att vara här och nu, förbättra livskvalitén, bli lugnare och mer fokuserad.

Lära sig meditera

Betydelsen av meditation

Meditation är inom västvärlden ett sammanfattande begrepp som innebär metoder för kroppslig och mental avslappning. Med all den stress och press vi dagligen utsätts för så är det lätt att komma i obalans. Många känner nog att där inte alltid finns nog med tid på en dag för att få allting gjort. Den stressen gör oss trötta, överarbetade, olyckliga, oroliga och frustrerade vilket påverkar vår hälsa negativt.

Genom att stanna upp i den stressiga vardagen för en stund av meditation/ andningsteknik så kan du minska din stress, hitta inre frid och lugn och bli en lyckligare människa. Meditation kan även hjälpa dig förstå ditt eget sinne, hjälpa dig tänka från negativt till positivt, från frustrerad till fridfull, från olycklig till lycklig. Meditation hjälper dig bli mer harmonisk, mer fokuserad och därmed får du då även mer gjort under dagen – en mental frid som vi alla bör tillåta oss själva att känna.

Att lära sig meditera

Meditation är inte så komplicerat att komma in i, men som med det mesta så kan man behöva lite hjälp och vägledning. Här är två ljudböcker som jag kan rekommendera som fungerar som ett hjälpmedel och guide så att du lättare kan komma igång och utveckla din meditation.

Här hittar du ljudboken: Meditation för nybörjare

Här hittar du ljudboken: Mindfulness meditation - mer glädje och energi i din vardag

Ljudböcker om meditationViktigt att tänka på! Kosttillskott ersätter ej varierad kost och är ej gjorda för att bota sjukdomar. Material som tillhandahålls av Passion för hälsa är inte avsett för att användas istället för professionell medicinsk rådgivning eller behandling av legitimerad läkare. Personer som lider av någon sjukdom och/eller medicineras bör rådfråga läkare före konsumtion av kosttillskott.


{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment

Jag vill prenumerera på nyhetsbrev från Passion för hälsa

Previous post:

Next post: