Måbra tips!

by Mikaela Bjerring on 25 mars, 2011 · 1 comment

in Blogg

Måbra tips!

Måbra tips!

Att må bra och vara hälsosam är så mycket mer än att bara äta rätt och motionera, det handlar om att skapa balans mellan kropp, hjärna och själ. Här följer några må bra tips!

Hälsa för kroppen – För kroppen behöver man bra balanserad och varierande kost, hålla sig fysiskt aktiva och komplettera med kosttillskott efter sina personliga behov. Välj så bra och rena råvaror som möjligt när du lagar mat, undvik hel/halvfabrikat, vitt mjöl, vitt socker och vitt salt.

Att få daglig motion och hålla dig fysiskt aktiv påverkar oss positiv på många sätt, hitta aktiviteter som du tycker om att göra.

Limitera miljögifter. Giftiga kemikalier återfinns idag i allt från hygienprodukter, möbler och köksredskap
till elektronikvaror, kläder och barnleksaker. Vi får i oss dem genom den mat vi äter, det vatten vi dricker och den luft vi andas.
I den värld vi lever i idag är det mer eller mindre omöjligt att utesluta allt som är dåligt för oss. Men vi kan fortfarande själv påverka mycket för vad vi utsätter oss för.

Använd naturliga hygien/kroppsvårds produkter. Det du använder på din hud tas också upp av hudens porer och vidare in i kroppen. Glöm inte att huden är kroppens största organ, så ta hand om den.
Du kan också påverka vilka kemikalier och rengöringsmedel du väljer att använda. Liksom med
hygienprodukter, välj så naturliga och miljövänliga som möjligt.

Att dricka tillräckligt med rent vatten är essentiellt för hälsan. Vårt kranvatten är tyvärr inte så rent
som många tror. Genom att använda vattenfilter som kopplas på kranen eller en kanna med vattenfilter
som tar bort, tungmetaller, föroreningar, kemikalier m.m kan du se till att det vattnet du dricker är rent.

Hälsa för hjärnan – Hjärnan börjar åldras tidigt, men genom att hålla den aktiv och stimulerad kan du hålla den i trim. En del näringsämnen är essentiellt för optimal hjärnfunktion som t.ex: fettsyrorna

  • omega- 3, är ett annat näringsämne som har bevisats motverka hjärnas åldrande är
  • Acetyl-L-carnitin (ALC), det förbättrar minnet och koncentrationen och motverkar Alzheimers och Demens.

Glöm inte heller att du är vad du tänker!
En tanke är energi som skapar förändringar i DNA som i sin tur påverkar åldrandet och kroppens funktioner.
Positiva tankar ger positiv energi, som skapar möjligheter…

Hälsa för själen – Skapa harmoni och balans! Omge dig av människor som ger dig energi och får dig att må bra!
Ett utryck som är väl använt ” Ett gott skratt förlänger livet” stämmer verkligen. Skratta mycket, det gör under för hälsan och utlöser bland annat endorfiner som ökar vårt välbefinnande. Andningsövningar och mentalträning så som meditation och yoga är ett bra sätt att skapa harmoni i kroppen. Försök att alltid utveckla dig som människa. Mental styrka är inget man föds med. Det är något alla kan träna upp, oavsett vem man är eller vad man arbetar med. Det handlar om att kunna kontrollera sina sinnestillstånd i alla tänkbara situationer och hitta konstruktiva lösningar både i vardagen och på jobbet. Mentalt starka personer har förmågan att vända det negativa till något positivt. Tuffa utmaningar är inget att undvika utan ett sätt att växa som människa.

Så skapa balans mellan kropp, hjärna och själ och ta för dig av allt som livet har att erbjuda!

Klicka här för att gå till shop för Hälsokost – Kosttillskott

»crosslinked«Viktigt att tänka på! Kosttillskott ersätter ej varierad kost och är ej gjorda för att bota sjukdomar. Material som tillhandahålls av Passion för hälsa är inte avsett för att användas istället för professionell medicinsk rådgivning eller behandling av legitimerad läkare. Personer som lider av någon sjukdom och/eller medicineras bör rådfråga läkare före konsumtion av kosttillskott.


{ 1 comment… read it below or add one }

1 Jayna juni 29, 2011 kl. 18:59

Tack för bra information!

Svara

Leave a Comment

Jag vill prenumerera på nyhetsbrev från Passion för hälsa

Previous post:

Next post: