Mår tarmen och magen bra, kommer även hälsan

by Mikaela Bjerring on 30 juli, 2011 · 0 comments

in Blogg

Ta först hand om din mage och tarm, sedan kommer allt annat! (Indiskt talesätt)

När tarmen är frisk innehåller den mellan ett halvt kilo och ett kilo nyttiga bakterier, som fyller otroligt viktiga funktioner.
Det finns omkring 400 olika arter, alla med specifika egenskaper. En frisk tarmflora har stor betydelse för vår hälsa och minskar troligtvis även risken för tjocktarmscancer och förhöjda LDL-kolesterolvärden (Det dåliga kolesterolet).
De goda tarmbakterierna, som bland annat tillverkar K-vitamin och flera B-vitaminer, är viktiga för immunförsvaret och minskar risken för tarminflammationer.

Mår tarmen och magen bra, kommer även hälsan

Mår tarmen och magen bra, kommer även hälsan

De goda tarmbakterierna hämmar även sjukdomsframkallande tarmbakterier och läker eventuella inflammationer på tarmslemhinnan.
Vattenlösliga fibrer fungerar som mat åt nyttiga bakterier i tjocktarmen och bidrar till en stark och frisk tarmflora.
Det finns olika faktorer som minskar antalet nyttiga bakterier som tex: stress och antibiotika. Om du tar en antibiotika kur så är det viktigt att se till att du återställer tarmfloran igen med probiotika.

Du kan stödja din mage och tarmflora med kosttillskott av probiotika och enzymer:
Kosttillskott av enzymer: Enzym-tillskott

Kosttillskott av probiotika: Probiotika

Bildkälla: http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Gray1223.png

»crosslinked«Viktigt att tänka på! Kosttillskott ersätter ej varierad kost och är ej gjorda för att bota sjukdomar. Material som tillhandahålls av Passion för hälsa är inte avsett för att användas istället för professionell medicinsk rådgivning eller behandling av legitimerad läkare. Personer som lider av någon sjukdom och/eller medicineras bör rådfråga läkare före konsumtion av kosttillskott.


{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment

Jag vill prenumerera på nyhetsbrev från Passion för hälsa

Previous post:

Next post: