Me anima – Lyxdroppar för kropp och ansikte

by Mikaela Bjerring on 25 januari, 2016 · 2 comments- Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till återförsäljare -

in Anti-aging, Aromaterapi, Blogg, Ekologiskt, Kroppsvård

Vad kunde inte passa bättre än en härligt värmande och energigivande kroppsolja som får igång blodcirkulationen och energin i det kalla och ruggiga vintermörkret! I kombination med Anti-ageing face oil som stödjer hudens cellfönyelse så kan du inget annat än att känna dig som en ny människa med dessa produkter. Riktiga lyxdroppar för både kropp och själ!

Me anima

Energizing body oil från Me Anima

Den ekologiska kroppsoljan Energizing body oil från Me Anima är härligt värmande och energigivande. Här bidrar de eteriska oljorna ingefära, olibanum och bergamott till att ge huden liv och energi till din kropp. Den hjälper till att få igång cirkulationen och ger en skön värmande känsla. En underbar olja som riktigt mjukar upp muskler och leder och ger lyster till din vintertrötta hud. Basen som består av solrosolja och tillsatt E-vitamin gör den dessutom extra vårdande. Här följer en kort beskrivning om egenskaperna av de eteriska oljorna.

Eterisk olja av Ingefära
Inom traditionell medicin har ingefära använts mycket länge och inte minst inom indisk Ayurveda medicin. Ingefära har en både friskt kryddig och samtidigt varm och söt, lite jordig doft. I hudvård är den uppskattad för dess antioxidant och antiinflammatoriska verkan. För personer med led- och muskelvärk kan den under vinter och kyla ge en skön lindring för ömma och stela muskler och leder. Blir du lätt frusen av dig så hjälper ingefära till att få upp kroppstemperaturen. Mentalt och emotionellt är den upplyftande och inom aromaterapi används den ofta vid trötthet, bristande viljekraft, överkänslighet och håglöshet. En riktig energi- och humörshöjare!

Eterisk olja av olibanum

Redan i det antika Egypten användes olibanum för att smörja in kropp och ansikte för att liva upp trött hud. Inom aromaterapi anses den vara renande och föryngrande för huden genom dess cellstimulerande egenskaper. Olibanum används ofta i hudvård vid bristningar och ärr samt för att motverka rynkor och ge lyster åt åldrande och trött hud.

Eterisk olja av bergamott
Bergamott är en uppskattad eterisk olja i hudvård för dess upplyftande, uppfriskande och renande egenskaper. Den har en frisk citrusdoft med söta, blommiga och örtiga inslag.

Anti-ageing face oil från Me Anima

Detta är en näringsrik och stärkande ekologisk ansiktsprodukt med oljor som är kända för balansera och stödja cellförnyelsen. Som namnet indikerar är det en produkt som förebygger åldrandet av huden. Basen består av aprikoskärneolja med tillsatta eteriska oljor av olibanum, geranium, lavendel och rosmarin. Oljan är dryg och några droppar räcker långt. Massera in oljan på väl rengjord hud medan huden fortfarande är något fuktig. Oljan absorberas bra och lämnar huden väl återfuktad och mjuk. En riktigt härlig ansiktsolja som ger mycket kärlek till huden.

Geranium
Geranium har rengörande, balanserande, bakteriedödande och antiinflammatoriska egenskaper. Oljan används ofta i hudvård för sin sammandragande verkan på slapp och hängig hy och vid brustna blodkärl. Dessa egenskaper gör geranium till en högt uppskattad olja för att förebygga åldrandet.

Lavendel
Den härliga lavendeloljan är välkänd för sina antiseptiska, lugnande, inflammationshämmande och stimulerande egenskaper. Den stödjer hudens cellförnyelse, balanserar fuktbalansen och mjukar upp huden. Detta gör den till en fantastisk olja när det kommer till anti-aging. Lavendelolja har dessutom en lugnande verkan för både hud och själ.

Rosmarin

Rosmarinolja används främst inom aromaterapi för sin renande, cirkulationsfrämjande och upplivande effekt. För all hud som behöver livas upp och stramas upp.

Det märks tydligt att man lagt ner mycket tid och omtanke när man framställt dessa produkter. Energizing body oil är definitivt den perfekta vårdande kroppsoljan och Anti-ageing face oil ger den där extra näringen som åldrande, trött och glåmig hud kan behöva. Kärlek och omtanke till både kropp och själ!

Dessa härliga oljor och fler hittar du på webbutiken Me Anima

 

Me anima

KÄLLOR, REFERENSER & ARTIKLARKropp och själ – Eteriska oljor, av Jennie Hardning, 2002. ISBN: 1-40544-798-2

Olibanum som eterisk olja: http://www.shenet.se/ravaror/eofrankincense.html

Ingefära som eterisk olja : http://www.shenet.se/ravaror/ingefaraolja.html

Geranium som eterisk olja: http://www.shenet.se/ravaror/eogeranium.html

lavendel som eterisk olja: http://www.shenet.se/ravaror/eolavendel.html

rosmarin som eterisk olja: http://www.shenet.se/ravaror/eorosmarin.html


Viktigt att tänka på! Kosttillskott ersätter ej varierad kost och är ej gjorda för att bota sjukdomar. Material som tillhandahålls av Passion för hälsa är inte avsett för att användas istället för professionell medicinsk rådgivning eller behandling av legitimerad läkare. Personer som lider av någon sjukdom och/eller medicineras bör rådfråga läkare före konsumtion av kosttillskott.


{ 2 comments… read them below or add one }

1 Laila H februari 12, 2016 kl. 11:54

Vad härligt det låter med ingefära i oljan. Kan tänka mig att den är riktigt värmande och härlig! 🙂

Svara

2 Emelie februari 12, 2016 kl. 11:55

Låter som underbara oljor. anti-aging är ju aldrig fel. 😀

Svara

Leave a Comment

Jag vill prenumerera på nyhetsbrev från Passion för hälsa

Previous post:

Next post: