Mental styrka, vägen till ett rikare liv

by Mikaela Bjerring on 10 mars, 2011 · 3 comments- Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till återförsäljare -

in Blogg, Böcker om hälsa, Personlig utveckling

Mental styrka, vägen till ett rikare liv!

Mental styrka, vägen till ett rikare liv!

Mental styrka är inget man föds med. Det är något alla kan träna upp, oavsett vem man är eller vad man arbetar med. Det handlar om att kunna kontrollera sina sinnestillstånd i alla tänkbara situationer och hitta konstruktiva lösningar både i privatlivet och på jobbet.

Man kanske känner sig stark och i kontroll av sig själv och där man för tillfället befinner sig. Vid ett annat tillfälle kan man komma till en punkt där en situation eller person påverkar en så starkt att man känner att allt rasar… Vad hände, vart försvann mitt självförtroende, min optimist och min inre mentala styrka? Varför tillät man sig själv bli så påverkad av denna situationen?

Man kan öva upp din mentala styrka precis som din fysiska styrka. Mental styrketräning innebär att man stärker sina mentala muskler för att bli en spelare – inte bara en spelpjäs på livets spelplan. Mental styrka är precis som med fysisk styrka, den måste underhålls. Om man slutar vara fysiskt aktiv kommer ens muskler att förlora styrka, precis som om man slutar bygga på sin mentala styrka kommer den att bli försvagad.

Mental styrka innebär att du lättare kan kontrollera ditt inre sinnestillstånd och behålla ditt lugn, oavsett yttre omständigheter. Du behöver detta när du står inför stora förändringar i livet och tuffa beslut.

Mentalt starka personer har förmågan att vända det negativa till något positivt och i stället hitta alternativa vägar och lösningar och de ser ovälkomna situationer som en möjlighet till personlig utveckling. Detta är något som vi alla hela tiden bör jobba på, vi kan alla falla någon gång, men det gäller att snabbt ta sig upp igen.

Tuffa utmaningar är inget att undvika utan ett sätt att växa som människa.

Relaterade inlägg:
Mental utveckling – vägen till framgång
Visualisering
Dröm- tro- strategi- mål
Känslor formar dina tankar
Framgångar börjar med en vision
Meditation bemästrar sinnet och tankar

»crosslinked«Viktigt att tänka på! Kosttillskott ersätter ej varierad kost och är ej gjorda för att bota sjukdomar. Material som tillhandahålls av Passion för hälsa är inte avsett för att användas istället för professionell medicinsk rådgivning eller behandling av legitimerad läkare. Personer som lider av någon sjukdom och/eller medicineras bör rådfråga läkare före konsumtion av kosttillskott.


{ 3 comments… read them below or add one }

1 Erika mars 10, 2011 kl. 16:44

Det är så sant! det som inte dödar en gör en starkare. Jag har nått botten och tagit mig upp därifrån! Jag jobbar numera ständigt på min personliga utveckling och är så otroligt lycklig och starkare jag känner mig och hur jag vuxit som människa.

Svara

2 Danne mars 10, 2011 kl. 17:20

Jag jobbar som säljare, jag med åren lärt mig att bygga upp min mentala styrka för att klara av alla NEJ! För alla JA jag får, tar jag åt mig av glädjen och bygger upp mig själv, och när jag får ett NEJ så vet jag att det tar mig bara närmare ett JA 🙂

Svara

3 Mikaela mars 10, 2011 kl. 17:22

Härlig inställning Danne!

Svara

Leave a Comment

Jag vill prenumerera på nyhetsbrev från Passion för hälsa

Previous post:

Next post: