Mineraler

by Mikaela Bjerring · 0 comments

Klicka här för att gå direkt till produkter

Mineralernas egenskaper och funktion

Mineral är ett fast ämne med kristallinliknande struktur som varken har animaliskt eller vegetabiliskt ursprung. I kroppen utgör vissa mineraler grundstenar för många funktioner och är därmed livsnödvändiga. Dessa ämnen kan inte skapas av kroppen, utan måste tillföras via kosten varje dag för att ersätta gamla. Cellerna i kroppen är under ständig förnyelse och dessa är beroende av mineral som upptas från maten. Mineraler och spårämnen bidrar inte med någon energi eller bränsle till kroppen, men stödjer energiproduktion och kemiska reaktioner, vilket är nödvändigt för liv.

Bild: wikimedia commons - Mineraler

Bild: wikimedia commons - Mineraler

Mineraler är komponenter hos enzymerna som styr de viktigaste reaktionerna i kroppens fysiologi som till exempel nedbrytning av kolhydrater, proteiner och fetter. Det finns även de mineraler som är inblandade i i reglering av vätske- och elektrolytbalansen. Några mineraler har funktionen att de ger stadga åt skelettet och andra att de bygger upp frisk nerv- och muskelvävnad. Andra ämnen som hormoner, vitaminer, peptider m.fl. behöver mineral för att reglera kroppens metaboliska system.

Mineraler utgör endast en liten del av kroppen men har ändå mycket stor betydelse för vår hälsa.

Se hela bodystores utbud av kosttillskott och hälsokost

Produkter

KÄLLOR & REFERENSERPeter Wilhelmsson,Näringsmedicinska uppslagsboken Örtagårdens bokförlag, sidor: , ISBN: 91-631-7910-5.

Bildkälla: Wikimedia commons - Mineraler

»crosslinked«Viktigt att tänka på! Kosttillskott ersätter ej varierad kost och är ej gjorda för att bota sjukdomar. Material som tillhandahålls av Passion för hälsa är inte avsett för att användas istället för professionell medicinsk rådgivning eller behandling av legitimerad läkare. Personer som lider av någon sjukdom och/eller medicineras bör rådfråga läkare före konsumtion av kosttillskott.


{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment

Jag vill prenumerera på nyhetsbrev från Passion för hälsa