Några favoriter bland ekologiska teer

by Mikaela Bjerring on 28 januari, 2016 · 2 comments- Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till återförsäljare -

in Blogg, Hälsokost, Kost, Livsmedel, Örter - Kryddor

En god kopp te kan verkligen höja mysfaktorn, värma gott och bidra till välbefinnandet. Inte minst en mörk och ruggig vinterkväll. Det finns oändligt många tesorter att välja bland. Här följer några av mina favoriter.

Ekologiskt te

Khoisan Te

Teerna från Khoisan är ekologiska och kravmärkta. Deras löste kommer förpackade i vackra plåtburkar och finns i 4 olika smaker: Honeybush, Grön Rooibos, Rooibos och Rooibos Bourbon vanilj.

Honeybush te är ett milt aromatiskt örtte som helt naturligt smakar lite sött av honung. Det är bland annat bra för matsmältningen, innehåller mycket antioxidanter och är rikt på mineralerna magnesium och kalcium. Teet har en fyllig, god smak och är rogivande.

Rooibos är rött te och kallas ofta för Sydafrikas röda guld. Det innehåller betydande mängder antioxidanter och tebladen påminner om små tunna barr. Det är ett smakfullt koffieinfritt örtte.

Rooibos Bourbon vanilj består av 94% ekologiskt Rooiboste och 6% ekologisk bourbonvanilj från Madagaskar (äkta vanilj). Väldigt gott med en rik vaniljsmak.

Grön rooibos kommer från samma planta som vanlig rooibos, men har inte genomgått samma fermenteringsprocess. Teet innehåller därför ca 30% mer antioxidanter än rött rooiboste. God och mjuk smak. Alla Khoisan te hittar du här

 Khoisan ekologiska smakextrakt

Khoisan ekologiska smakextrakt

Khoisan har även olika smakextrakt som kan användas i t.ex bakning eller i olika drycker. Själv tycker jag att dom är fantastiskt gott att ha i teet för att förhöja smaken. Produkterna är krav-märkta och ekologiska och finns i flera smaker:

Bourbon vaniljextrakt ger en rik och härlig vanilj smak. Vaniljextraktet tillverkas genom att man låter ekologisk vaniljstång ligga och dra ur smak i alkohol under en viss tid. Extraktet är ett koncentrat där man har använt 200 gram ekologisk Bourbonvanilj per liter. Utan några tillsatser.

Kanelexktrakt är producerat av äkta kanel som kommer från odlingar i Vietnam och på Sri Lanka. Ger en kryddig och härlig kanelsmak.

Ingefäraextrakt – Det är väl inte många som missat ingefärans underbara hälsofrämjande egenskaper. Prova att kombinera några droppar av Ingefäraextrakt, Kanelexktrakt och Bourbon Vaniljextrakt i ditt te. Det blir otroligt gott och en fröjd för alla sinnen. Alla Khoisan extrakt hittar du här

 Markatta ekologiska te

Kung Markatta’s ekologiska teer

Teerna från Kung Markatta är andra ekologiska teer som jag tycker mycket om. Här finns ett brett utbud, men mina favoriter är grönt te och rooibos. Tycker du om citrussmak så ska du definitivt prova Grönt Te Citrongräs som är smaksatt med små citrongräsbitar och citrusoljor. Rooibos vanilj smaksatt med äkta vanilj är en annan favorit. Tycker du om att ha mjölk i teet? Då kan jag rekommendera dig att prova kokosmjölk i stället för vanlig mjölk.

Återförsäljare till teerna hittar du här

 Viktigt att tänka på! Kosttillskott ersätter ej varierad kost och är ej gjorda för att bota sjukdomar. Material som tillhandahålls av Passion för hälsa är inte avsett för att användas istället för professionell medicinsk rådgivning eller behandling av legitimerad läkare. Personer som lider av någon sjukdom och/eller medicineras bör rådfråga läkare före konsumtion av kosttillskott.


{ 2 comments… read them below or add one }

1 Laila H februari 12, 2016 kl. 11:50

Kung markattas teer har jag provat och tycker de är goda, men jag har inte provat Khoisan. Vilka fina burkar! Dom skulle se fina ut hemma. 🙂

Svara

2 Sandra Berg februari 12, 2016 kl. 11:51

Det lät ju väldigt gott med att tillsätta extrakt av kanel, vanilj och ingefära, det måste jag prova.

Svara

Leave a Comment

Jag vill prenumerera på nyhetsbrev från Passion för hälsa

Previous post:

Next post: