När din hud är stressad och behöver extra omsorg

by Mikaela Bjerring on 10 augusti, 2014 · 2 comments- Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till återförsäljare -

in Aromaterapi, Blogg, Ekologiskt, Huden, Hudproblem

Stressiga perioder avspeglar ofta av sig på hyn, vilket kan resultera i plötsliga, oförklarliga torra partier, utslag och finnar. Då kan hyn vara i behov av lite lugnande omvårdnad.

Ansiktsmask

En enkel men mycket effektiv ansiktsmask gör du genom att blanda 2 msk honung (gärna manukahonung ) med ett par droppar eterisk citronolja. Låt verka i ca en 1/2 timme. Ansiktsmasken verkar återfuktande närande och har en mild peelingeffekt. Denna ansiktsmask passar utmärkt till både mycket torr hud eller fet hud.

Lugnande och närande ansiktsolja

Du kan enkelt göra en lugnande och djupverkande ansiktsolja som ger liv till trött och stressad hud som du använder vid behov. Blanda två droppar eterisk lavendelolja och en droppe valerianrot extrakt med en msk mandelolja . Massera in oljan på ansikte, hals och dekolletage med cirkelrörelser till dess att oljan absorberats. Denna oljan passar bäst att använda på kvällen så den har tid att verka under natten.

Hudvårdsrutin

Det är även av stor vikt att använda sig av en bra vardagsrutin av hudvårdsprodukter. Ett av mina personliga favorit märken är Nourish vilket är naturliga och ekologiska hudvårdsprodukter som ger underbar näring, fukt och lyster till huden.

Nourish - Naturliag och ekologiska hudvårdsprodukter

finns i fyra olika produktserier för olika hudtyper:

  • Balance face care: För fet och kombinerad hud – Balanserar hudens oljeproduktion, ger näring, lyster och gör huden jämnare i hudton. De verksamma ämnena är äppelextrakt och sågpalmetto.
  • Radiance face care: För normal hud – Tillför näring, fukt och underbar lyster. Verksamt ämne är extrakt av tonkabönan.
  • Relax face care: För känslig hud – antiinflammatorisk, lugnande och vårdande. De verksamma ämnena är lavendel, gurkört och sheasmör.
  • Protect face care: För torr hud – ger näring, mycket fukt, lyster och bidrar till att stärka hudens kollagen. De verksamma ämnena är ekologisk nypon-, solros-, apelsin- och mandarinolja.

De olika produktserierna för olika hudtyper innehåller alla: rengöring, ansiktsvatten, peptidserum samt en fuktighetskräm. Varje serie ger optimalt med fukt och näring för den specifika hudtypen den är ämnad för.

Här hittar du produkterna:

  • Nourish underbara produkter hittar du på bodystore
  • Bodystore är även återförsäljare av manukahonung och mandelolja
  • Grön gåva är återförsäljare av eterisk lavendelolja, eterisk citronolja och valerianrot extrakt

Läs mer om: Manukahonungens fördelar för hälsan

 

 

 Viktigt att tänka på! Kosttillskott ersätter ej varierad kost och är ej gjorda för att bota sjukdomar. Material som tillhandahålls av Passion för hälsa är inte avsett för att användas istället för professionell medicinsk rådgivning eller behandling av legitimerad läkare. Personer som lider av någon sjukdom och/eller medicineras bör rådfråga läkare före konsumtion av kosttillskott.


{ 2 comments… read them below or add one }

1 Sarah W augusti 11, 2014 kl. 09:31

Manukahonung är kungen av honung! Jag brukar ta den som tillskott, ska definitiv prova den som ansiktsmask!

Svara

2 Tina augusti 21, 2014 kl. 10:27

Nourish låter bra! 🙂 Min hud skulle behöva få lite extra näring och lyster!

Svara

Leave a Comment

Jag vill prenumerera på nyhetsbrev från Passion för hälsa

Previous post:

Next post: