Naturliga produkter för bra munhälsa

by Mikaela Bjerring on 26 september, 2015 · 2 comments- Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till återförsäljare -

in Blogg, Hälsa, Munhälsa, Munvård

Bra munhygien har inte bara betydelse för tand- och munhälsan utan påverkar även i stor grad helhetshälsan. Här följer några exempel på produkter för naturlig tand- och munhygien.

Naturliga munvårdsprodukter - salt tandkräm, tandblekningspulver, eko tandborste

Salt tandkräm från Weleda

Salt tandkräm från Weleda innehåller havssalt och mineraler som effektivt tar bort plack, hämmar tandstensbildning, tar bort missfärgningar, stärker tandköttet och emaljen samt motverkar inflammatoriska processer i mun och svalg. Havssaltet har en renande verkan som fyller tre viktiga funktioner i munnen. Det stimulerar salivflödet, neutraliserar surhetsgraden i munnen och stärker tandköttet.

Salt tandkrämen verkar optimalt om man använder den på en torr tandborste. Saltkristallerna sköljs då inte bort direkt utan löser sig långsamt under borstningen. I början måste man vänja sig vid den salta smaken och att tandkrämen inte skummar, men i kombination med eteriska oljor av mentol och eucalyptus, ger den en frisk eftersmak. Fri från fluorider och tensider. Återförsäljare av Weleda salt tandkräm hittar du här.

Eko Tandborsten för vuxna och barn

Att använda sig av en bra tandborste gör stor skillnad. Eko tandborsten är 100 % naturlig och tillverkad i kompostbar bambu. Denna är mjuk vilket är viktigt då de flesta tenderar att borsta för hårt. Detta kan bidra till att man skadar emaljen och gör att tandköttet drar sig längre upp. Eko tandborsten finns både för barn och vuxna. Återförsäljare hittar du här.

Vit Tandpulver Eugenia

Vit Tandpulver Eugenia är ett effektivt och hygieniskt tandpulver som ersätter vanlig tandkräm. Det tar bort missfärgningar och ger en blekande effekt utan någon skadlig påverkan som konventionella tandblekande produkter kan ha. Fukta tandborsten och doppa den i pulvret, borsta sedan tänderna som vanligt.

Vit Tandpulver Eugenia bidrar till:

  • Vitare tänder utan blekning, polerar bort missfärgningar
  • Skydd mot tandlossning, skyddar samt rengör dina tänder på djupet
  • Fräsch i munnen länge, ger en helt annan renhetskänsla, tandytorna blir slätare
  • Stärker tandköttet
  • Tar bort plack
  • Tar bort grova beläggningar
  • Ger en blekande effekt, vid regelbunden användning bibehålls vitheten
  • Antibakteriellt tandpulvers som motverkar skadliga bakterier.

Eugenia Tandpulver har testats via Niom i Norge, ett institut där tandläkare testar sina produkter. Tandpulvret Eugenia har även ett godkännande från Läkemedelsverket, vilka har bekräftat att medlet inte är skadligt på något sätt. Återförsäljare av tandpulvret hittar du här.

Relaterade inlägg:

 Viktigt att tänka på! Kosttillskott ersätter ej varierad kost och är ej gjorda för att bota sjukdomar. Material som tillhandahålls av Passion för hälsa är inte avsett för att användas istället för professionell medicinsk rådgivning eller behandling av legitimerad läkare. Personer som lider av någon sjukdom och/eller medicineras bör rådfråga läkare före konsumtion av kosttillskott.


{ 2 comments… read them below or add one }

1 Tina september 27, 2015 kl. 15:05

Weledas salt tandkräm är riktigt bra! Mitt tandkött är friskare och munnen känns mycket renare än med en vanlig tandkräm. Den kan jag definitivt rekommendera.

Svara

2 Maja Ö september 27, 2015 kl. 15:07

Tack för tipsen! Salt tandkräm låter intressant och tandpulvret låter ju som en vinnare 🙂

Svara

Leave a Comment

Jag vill prenumerera på nyhetsbrev från Passion för hälsa

Previous post:

Next post: