Naturligt blekmedel och fläcksalt

by Mikaela Bjerring on 16 juli, 2016 · 1 comment

in Blogg, Ekologiskt, Hushållsprodukter

Genom att använda kemikaliefria och miljövänliga produkter gynnar du både människor, djur, växter och miljön. Här följer ett exempel på ett effektivt, naturligt blekmedel och fläcksalt.

Naturligt blekmedel och fläcksalt

Sodasan Blekmedel och fläcksalt innehåller endast natriumperkarbonat och natriumkarbonat, som effektivt ta bort fläckar på färgäkta textiler och som gör den vita tvätten bländande vit. Produkten är dessutom miljövänlig och eko-certifierad och följer de strikta riktlinjerna av Ecogarantie och Vegan Society. 100% av innehållet är av naturligt ursprung.

Natriumperkarbonat och Natriumkarbonat

Natriumkarbonat innehåller kol, syre och natrium och Natriumperkarbonat och innehåller natrium, kol, syre och väte.  Natriumperkarbonat som under tvätt bryts ner till natriumkarbonat, vatten och väteperoxid. Väteperoxid bryts i sin tur ner till vatten och syre. Det aktiva syret löser sedan effektivt upp smuts och fläckar.

Så använder du Sodasan Blekmedel och fläcksalt

Produkten är doftneutralt, lämnar inga rester i tyget och lämpar sig bra för personer som annars kan vara känsliga för tvättmedel. För tuffa fläckar bör du först blötlägga plagget och gnugga in lite av medlet i fläcken. Tvätta sedan plagget som vanligt.

Medlet kan användas i temperaturer från 40° till 95° för vita och färgäkta textilier, så som bomull, hampa, lin och andra blandade material. Du ska dock undvika att använda det för ömtåliga textiler som silke och ull. Dosering i tvättmaskin är 1,5 msk till 4-5 kg tvätt som tillsätts i tvättmedelsfacket för huvudtvätt.

Något mer som jag vill lyfta fram är att företaget Sodasan som är tillverkare av produkten producerar CO2-neutralt. Dom använder bara ström från Greenpeace energi och arbetar därmed för miljön och 100% kärnvapenfritt.

Återförsäljare av Sodansan tvätt- och rengöringsprodukter hittar du här

Relaterade inlägg:

Spara

Spara

Spara

SparaViktigt att tänka på! Kosttillskott ersätter ej varierad kost och är ej gjorda för att bota sjukdomar. Material som tillhandahålls av Passion för hälsa är inte avsett för att användas istället för professionell medicinsk rådgivning eller behandling av legitimerad läkare. Personer som lider av någon sjukdom och/eller medicineras bör rådfråga läkare före konsumtion av kosttillskott.


{ 1 comment… read it below or add one }

1 Marika juli 16, 2016 kl. 12:51

Ska prova på mina vita handdukar och lakan som jag tycker blivit väldigt grådassiga. Skulle vara kul att få dom riktigt vita igen. 🙂

Svara

Leave a Comment

Jag vill prenumerera på nyhetsbrev från Passion för hälsa

Previous post:

Next post: