Naturligt vitare tänder med gurkmeja och kokosolja

by Mikaela Bjerring on 7 februari, 2016 · 4 comments

in Ayurveda, Blogg, Ekologiskt, Hälsa, Munhälsa, Munvård, Naturlig skönhet

Gurkmeja är en riktig superstjärna med sina antibakteriella, antiinflammatoriska och antiseptiska egenskaper. Att denna gyllene krydda har fantastiska fördelar för hälsan är nog många medvetna om. Men den är även underbar för både hud- och munvård. Att bleka tänderna med gurkmeja och kokosolja är effektivt, ekonomiskt och kommer även med andra fördelar för munhälsan.

Bleka tänder med gurkmeja och kokosolja

I mer än 5000 år har gurkmeja varit en betydande ört i österländska kulturtraditioner, både inom kinesisk medicin och Indisk Ayurveda. I Indien används gurkmeja inte bara flitigt i matlagning och som naturmedicin, utan även inom kroppsvård. Gurkmeja nyttjas som skönhetsmedel för huden för att öka lystern, elasticiteten, motverka åldersfläckar, läka hudproblem och göra huden mjuk och smidig.

När det kommer till munvård så kan man ta tillvara på gurkmejans antiinflammatoriska och antibakteriella egenskaper som bidrar till att stärka tandköttet och motverkar karies. Gurkmeja är även effektivt för att få bort missfärgningar på tänderna på ett skonsamt sätt.

Ta 1 msk kallpressad ekologisk kokosolja och 1 tsk ekologisk gurkmeja och blanda ihop till en pasta. Borsta tänderna dagligen med blandningen tills tänderna fått tillbaka sin naturligt vita färg. Fortsätt därefter att då och då använda gurkmeja-pastan för att underhålla din munhälsa och ditt vita leende.

Gurkmeja färgar allt det kommer i kontakt med så du måste vara beredd på att tandborsten kommer att bli kanariegul. Det är väl dock ett litet pris att betala för ett friskare tandkött, en hälsosam mun och vita tänder.

Ekologisk kokosolja och gurkmeja hittar du här

Relaterade inlägg:

»crosslinked«Viktigt att tänka på! Kosttillskott ersätter ej varierad kost och är ej gjorda för att bota sjukdomar. Material som tillhandahålls av Passion för hälsa är inte avsett för att användas istället för professionell medicinsk rådgivning eller behandling av legitimerad läkare. Personer som lider av någon sjukdom och/eller medicineras bör rådfråga läkare före konsumtion av kosttillskott.


{ 4 comments… read them below or add one }

1 Anna februari 11, 2016 kl. 23:20

Vilket bra tips! Tack, det ska jag prova. 🙂

Svara

2 Anna februari 11, 2016 kl. 23:34

Jag har regelbundet kört med kokosolja eller gurkmeja och sett skillnad, men att kombinera de båda är ju mycket bättre! Så det ska jag gör nu.

Svara

3 Kerstin februari 12, 2016 kl. 11:13

Älskar både kokosolja och gurkmeja! Så bra för så mycket!

Svara

4 Anne S februari 20, 2016 kl. 11:47

Fungerar ju över förväntan! Redan efter en vecka så kan jag se skillnad. 🙂

Svara

Leave a Comment

Jag vill prenumerera på nyhetsbrev från Passion för hälsa

Previous post:

Next post: