Nya vattenfilter som balanserar pH-värdet samt tillför magnesium

by Mikaela Bjerring on 31 juli, 2014 · 4 comments

in Blogg, Hälsa, Kost, Vatten – Vattenrening

Jag har innan skrivit en hel del om betydelsen om att fylla på kroppen med rent vatten och även om fördelarna med att använda vattenfilter för att eliminera tungmetaller, bekämpningsmedel, klor och läkemedelsrester som det kan finnas rester av i vårt kranvatten. Och för er som är intresserade av att läsa inläggen så har jag lagt till länkarna längs ner i texten.

Dafi har nu kommit ut med en nyare variant av sin äldre modell av vattenfilterkanna som istället för att vara tillverkad i plast är gjord av härdat glas. Den nya kannan har dessutom en elektronisk indikator för filterbyte, som visar när det är dags att byta patron. Båda kannorna fyller samma funktion och renar vattnet lika effektivt då man använder samma vattenfilterpatroner . Den i härdat glas är väl en lite lyxigare variant av den äldre modellen för den som föredrar det.

Vattenfilterkanna
När det gäller vattenfilterpatroner har utbudet expanderat och det var väl egentligen det som jag kände var mest intressant att upplysa om. Förutom Dafi´s standardpatroner så finns det nu även patroner för bättre pH-värde av vattnet vilket gör det mer basiskt samt en vattenfilterpatron som tillsätter den livsviktiga mineralen magnesium.

vattenfilterpatroner för bättre pH balans

Mer om dessa produkter kan du läsa om här

Här hittar du ett sort urval av produkter för vattenrening

Läs mer:

»crosslinked«Viktigt att tänka på! Kosttillskott ersätter ej varierad kost och är ej gjorda för att bota sjukdomar. Material som tillhandahålls av Passion för hälsa är inte avsett för att användas istället för professionell medicinsk rådgivning eller behandling av legitimerad läkare. Personer som lider av någon sjukdom och/eller medicineras bör rådfråga läkare före konsumtion av kosttillskott.


{ 3 comments… read them below or add one }

1 Mia K augusti 1, 2014 kl. 09:12

Jag har en filterkanna som jag inte kan leva utan, vattnet blir så mycket godare! De nya vattenfilterna som balanserar pH-värdet är intressanta 🙂

Svara

2 Anna Jansson augusti 1, 2014 kl. 09:13

Hur mycket rymmer vattenfilterkannan i glas?

Svara

3 Mikaela Bjerring augusti 1, 2014 kl. 10:10

Vattenfilterkannan i glas rymmer 2 liter.

Svara

Leave a Comment

Jag vill prenumerera på nyhetsbrev från Passion för hälsa

{ 1 trackback }

Previous post:

Next post: