Nyponrosfröolja – den omtalade skönhetsoljan

by Mikaela Bjerring on 22 mars, 2016 · 2 comments

in Anti-aging, Blogg, Ekologiskt – Miljövänligt, Hudoljor, Hudproblem, Hudvård, Kropp - Hälsa, Skönhet

Kallpressad nyponrosfröolja (rosehip oil) har ett unikt näringsinnehåll och har blivit en mycket populär olja att använda i hudvårdsprodukter. Idag är nyponrosfröolja en av världens mest eftertraktade skönhetsoljor.

Nyponrosfröolja som anses som den bästa ansiktsoljan
Näringsinnehållet hos nyponrosfröoljan är unikt och fantastiskt. Den är framför allt rik på A-vitamin och C-vitamin. Nyponrosfröolja tillhör även den lilla exklusiva grupp av vegetabiliska oljor som har ett högt innehåll av alfalinolsyra vilket är en Omega-3 fettsyra (1). Nyponrosfröolja är en aktiv olja som går åt det torrare hållet och som absorberas lätt utav huden. Oljan går utmärkt att kombinera med andra vegetabiliska oljor eller fuktighetskrämer. Applicera nyponrosfröoljan på väl rengjord hud som fortfarande är något fuktig. Låt huden absorbera oljan och smörj därefter in huden med den fuktgivande produkt som du brukar använda.

Nyponrosfröoljans egenskaper för huden

Enligt flera tester och studier av nyponrosfröolja så kan den göra stor nytta som hudregenererare. Detta gäller främst vid skador på huden så som ärr, solskadad hud, pigmentfläckar och inflammation. Nyponrosfröoljan ses idag som en av de bästa rynkhämmande oljorna. Den slätar ut rynkor, gör huden mer elastisk och för att sakta ner hudens åldersprocess enligt ett flertal studier.

Studier på nyponrosfröoljan

Den första stora studien (2) på nyponrosfröolja och dess hudregenererare effekter gjordes 1983 vid universitetet i Santiago. Studien omfattade 180 personer som alla hade något av följande – omfattande ärrbildning i ansiktet från akne eller kirurgi, djupa rynkor, solskador, eksem och/eller andra hudproblem. Studien pågick under två år där patienterna dagligen fick applicera nyponrosfröolja på sin hud. Resultaten var mycket positiva och visade att kontinuerlig användning av nyponrosfröolja effektivt reducerade ärr, rynkor, solskadad hud och återställde hudens naturliga färg och ton.

En annan mycket uppskattad studie genomfördes 1988 (2) vid University of San Marcos i Peru. Försökspersonerna i studien var kvinnor i åldern 25-35 år som hade för vana att tillbringa ca 3 månader i solen varje år och därmed hade omfattande solskador och förtidigt åldrande av deras hud i form av solfläckar, rynkor och skador från överexponering av solen. Under 4 månader fick dom dagligen applicera nyponrosfröolja på huden. Studien visade att efter fyra månaders regelbunden användning av nyponrosfröolja hade deras rynkor och hudfläckarna nästan försvunnit. Huden hade fått ett fräschare och friskare utseende.

Återförsäljare av nyponrosfröolja hittar du här

 

KÄLLOR, REFERENSER & ARTIKLAR(1) Guldet från växterna, Finn Andersen, Artaromaförlaget 2004, sidor: 74 - 75, ISBN: 91-974063-7-6

(2) Dr. Bertha Pareja, rektor Professor, fakulteten för farmakologi och biokemi, University of San Marcos, Lima, Peru och Dr. Horst Kehl, från School of Pharmacology vid University of Missouri , Kansas City, Missouri, USA.

(3) Dr Fabiola Carbajal, MD - "Resultaten var utmärkt med hjälp av nyponolja i alla våra kliniska studier, även med ärr över 20 år gammal."

(4) JF Oliver, fetter och oljor tidning No.25 Dec 1996 - "I en studie av 90 patienter som hade lidit brännskador, en fyra månaders behandling av Nypon olja resulterade i 97% förbättring i förhållande till deras ursprungliga tillstånd. "

SparaViktigt att tänka på! Kosttillskott ersätter ej varierad kost och är ej gjorda för att bota sjukdomar. Material som tillhandahålls av Passion för hälsa är inte avsett för att användas istället för professionell medicinsk rådgivning eller behandling av legitimerad läkare. Personer som lider av någon sjukdom och/eller medicineras bör rådfråga läkare före konsumtion av kosttillskott.


{ 2 comments… read them below or add one }

1 Åsa mars 23, 2016 kl. 20:13

Kan absolut hålla med om att det är en underbar olja! 🙂 Kan starkt rekommendera den!

Svara

2 Anna J mars 23, 2016 kl. 20:15

Har fört att nyponrosolja ska vara väldigt bra för huden. Får nog se till att prova nu.

Svara

Leave a Comment

Jag vill prenumerera på nyhetsbrev från Passion för hälsa

Previous post:

Next post: