Oh-lief – kärlek för din hud

by Mikaela Bjerring on 14 februari, 2015 · 5 comments- Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till återförsäljare -

in Blogg, Ekologiskt, Huden, Hudproblem, Kroppsvård

Det kalla, mörka och uttorkande vinterklimatet kan verkligen sätta sina spår. Men det kan lätt åtgärdas med några underbara spaprodukter som både ger kärlek till din hud och alla dina sinnen.

Oh lief - Naturliag och ekologiska hudvårdsprodukter

Några härliga produkter som jag nyligen fått upp ögonen för är Oh-Lief hudvårdsserie. Här talar vi verkligen om rent och naturligt med oljor som  ger huden kärlek på djupet – underbara produkter som förtjänar att sättas i rampljuset!

Oh-lief innehåller en skön blandning av vegetabiliska oljor och eteriska oljor som samtliga är ekologiska. Produkterna finns i olika serier – en röd med doft av grapefrukt och en grön med doft av roman kamomill/lavendel samt en bodyoil med Green rooibos. De produkter som jag själv har hunnit prova än så länge är Natural olive body balm – Grapefruit och body oil med Green rooibos vilka jag kommer att presentera här.

Natural olive body balm – Grapefruit

Natural olive body balm innehåller en rik blandning av olivolja, kokosolja, avokadoolja, bivax och eterisk grapefruktolja. Ja så ren att du lätt skulle kunna äta den. Kombinationen av oljorna gör ett riktigt bra jobb med att återfukta huden och lämnar den mjuk och len. Den eteriska grapefruktoljan är en frisk citrusdoft som väcker liv i ett trött sinne och som får ditt badrum att dofta som ett spa. Dessa oljor vårdar inte enbart huden utan även själen – ett verkligt lyft för det mentala välbefinnandet.

 Natural-Olive-Body-Balm-Grapefruit-110g

Egenskaper av eterisk grapefruktolja

Eterisk grapefruktolja som  är en av de aktiva ämnena i denna underbara kroppsbalsam bidrar med mer än en härlig doft. grapefruktolja har bland annat kända egenskaper för att vara bakteriedödande, stimulerande, sammandragande och uppstramande.

Oljan verkar uppiggande och är en riktig humörhöjare. Inom aromaterapi används grapefruktolja vid trötthet, oro, stress, nervositet, prestationsångest och nedstämdhet och vid de humörsvängningar som ingår i PMS. Med andra ord en underbar olja för den vintertrötta kroppen och själen.

Natural Body Oil – Green Rooibos

Natural body oil med green rooibos är en helt fantastisk kroppsolja som kommer att få en permanent plats i mitt badrum. Produkten innehåller kokosolja, olivolja, sesamolja, avokadoolja, e-vitamin, green roobios och roman kamomill extrakt. Innehållet av Green rooibos i denna kroppsolja bidrar med massor av antioxidanter som ger näring på djupet. Spraya oljan direkt på kroppen och massera i stora cirkelrörelser tills oljan är helt absorberad. Huden blir mjuk och återfuktad och dessutom får den en härlig lyster.

Natural-Body-Oil-Green-Rooibos-110ml

Green rooibos egenskaper för huden

Rooibos känner det flesta till som te, men grön rooibos har även många bra egenskaper som gör den lämplig för hudvård. Grön rooibos anses vara en mild och bra ingrediens för problemhy, eksem och akne eftersom den har antibakteriella, antiallergiska och antiinflammatoriska egenskaper. Men den har även riktigt bra egenskaper som gör den passande i anti-aging produkter. Roobios är otroligt rik på antioxidanter och vitaminer som ger välbehövlig näring till huden.

Gröna rooibos innehåller även naturligt alfa-hydroxy syra, en förening som är till nytta för att upprätthålla elasticiteten i huden. Likaså har det låga halter av tanniner, vilka är kända för att minska hudpigmentering.

Dessa underbar produkter från Oh-Lief kan du läsa mer om här

»crosslinked«Viktigt att tänka på! Kosttillskott ersätter ej varierad kost och är ej gjorda för att bota sjukdomar. Material som tillhandahålls av Passion för hälsa är inte avsett för att användas istället för professionell medicinsk rådgivning eller behandling av legitimerad läkare. Personer som lider av någon sjukdom och/eller medicineras bör rådfråga läkare före konsumtion av kosttillskott.


{ 5 comments… read them below or add one }

1 Kerstin februari 15, 2015 kl. 14:32

Det låter som underbar produkter och green rooibos låter intressant.

Svara

2 Ann-Marie februari 15, 2015 kl. 14:38

Jag gick in på länken, men jag hittar inga priser eller var man kan köpa dem?

Svara

3 Mikaela Bjerring februari 17, 2015 kl. 11:25

I dagsläget så kan man köpa produkterna på webbshopen pureday.eu: http://www.pureday.eu/products/oh-lief
Men det kommer säkerligen finnas fler återförsäljare i Sverige inom kort.

Svara

4 Anna B februari 25, 2015 kl. 20:24

Låter som underbara produkter! Tål att titta närmare på.

Svara

5 Mikaela Bjerring februari 25, 2015 kl. 20:59

Riktigt bra produkter! Tummen upp, verkligen!

Svara

Leave a Comment

Jag vill prenumerera på nyhetsbrev från Passion för hälsa

Previous post:

Next post: