Om Passion för hälsa

by Mikaela Bjerring- Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till återförsäljare -

PASSION FÖR HÄLSA är i första hand en informationssida. Här kan du läsa om kost, träning, hälsa och om olika näringsämnen och vad dessa har för funktion i kroppen. Du hittar även recept, traditionella huskurer, och produkter inom hälsokost, kosttillskott, naturliga hud- och kroppsvårdsprodukter med länkar till tillförlitliga återförsäljare för dessa.

Kosttillskott – hälsokost

När det kommer till kosttillskott och hälsoprodukter så kan kvalitén och upptagningsförmågan variera. Faktorer som påverkar kvalitén är till exempel; vilka råvaror som används, tillverkningsmetod, och om kosttillskottet är av en lättupptaglig form.
 Det är inte alltid lätt att veta vad man bör välja. Även priserna på likvärdiga produkter eller samma produkt kan variera en hel del beroende på återförsäljaren. Jag kan hjälpa dig hitta produkter av bästa kvalité till bästa pris.

Jag ger även information av olika kampanjer, erbjudande och rabatter och om vad som är nytt på marknaden. Om du vill hålla dig informerad, är du välkommen att skriva upp dig för nyhetsbrevet som skickas ut en gång per vecka. Har du några frågor, funderingar eller om du söker en specifik produkt så är du välkommen att kontakta mig.

Vad innebär hälsa?

Bättre hälsa ger större frihet! 
För att uppnå optimal hälsa är det essentiellt att få i sig rätt kost och näring i kombination med motion. Det är även lika viktigt att må bra psykiskt och utveckla sig själv som person. Först när man hittat sin balans och harmoni både i kropp och själ kan man uppleva ett totalt välbefinnande och optimal livskvalité.

Ta inte din kropp och hälsa för givet

Om man blickar upp mot stjärnhimlen en riktigt mörk kväll utan mycket störande ljus runt omkring, kan man förhoppningsvis se delar av galaxen. En del av den oändlighet som vi omges av, den enorma storheten i skapelsen.
 Många visa personer har under århundraden sagt att våra kroppar är precis lika avancerat uppbyggda som hela universum. Vilken enorm tanke att vi är mikrokosmos i det oändliga makrokosmos. 
Men detta är bekräftat av dagens kvantfysiker. Våra kroppar består av samma atomer, fotoner och partiklar som kosmos.

Det är nästan obegripligt att förstå att vi är en sky av partiklar som saknar massa, att avståndet mellan atomernas partiklar i vår kropp är lika stort som avståndet mellan stjärnorna och dess planeter. Det som skapar yta och fasthet hos en kropp är alltså inte partiklarna i sig, utan de elektromagnetiska fält som binder samman atomerna. Det är nästan svårt att sätta sig in i vilken enorm energi som då finns runt allt levande. 
Materians minsta element är inte bara partiklar utan också samtidigt vågor. Några av dem har även förmågan att befinna sig på flera ställen samtidigt. Under en mikrosekund prövar elektronen möjligheten till olika positioner och under detta ögonblick är alla möjligheter lika verkliga.
 Det är denna möjlighet som är så fantastisk och som gör att vi kan ta tillvara kroppens självläkande krafter.

Kroppen har självläkande egenskaper

Om vi bara ger vår kropp tillräckligt med näring, motion, skyddande ämnen, mental balans och harmoni, så har den en enorm förmåga att läka sig själv. 
Kroppen strävar alltid mot balans och hälsa. Alla signaler och symtom som smärta, feber, inflammationer och infektioner  är kroppens sätt att säga till oss att vi måste göra visa förändringar. Om vi ger vår kropp de rätta förutsättningarna ser den själv till att hålla en bra balans och fungera optimalt.

 Naturens läkekraft är enorm bara man ser till att ge sin kropp de rätta förutsättningarna.

Om du är noga med din kosthållning så kan det ge dig en hälsobelöning senare i livet, dessvärre råder även ett motsatt förhållande ifall du inte tar hand om dig själv.
 Slarvig kosthållning är en bidragande orsak till många kroniska sjukdomar. Dina vanor och livsstil nu kommer i framtiden hjälpa eller stjälpa hälsan i proportion till visdomen av dessa val.
 Även om de flesta av oss förstår att kostvanor påverkar vår hälsa, så väljer vi ofta vilken mat vi stoppar i oss av andra anledningar. Det är ju faktiskt så att mat ger oss en variation av njutning, traditioner och associationer. Utmaningen är att lyckas kombinera favoritmat och roliga tider med en näringsmässigt välbalanserad diet.

Optimal hälsa innebär att må bra i kropp, hjärna och själ!

»crosslinked«Viktigt att tänka på! Kosttillskott ersätter ej varierad kost och är ej gjorda för att bota sjukdomar. Material som tillhandahålls av Passion för hälsa är inte avsett för att användas istället för professionell medicinsk rådgivning eller behandling av legitimerad läkare. Personer som lider av någon sjukdom och/eller medicineras bör rådfråga läkare före konsumtion av kosttillskott.