Ormsalva – vid ömma och stela muskler och leder

by Mikaela Bjerring on 20 mars, 2015 · 4 comments- Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till återförsäljare -

in Blogg, Hälsa, Muskler – Skelett – Leder, Träning

Extrem ormsalva är en extra stark formula som innehåller bland annat Arnica Montana, chili och mentol. Vid ömma och stela muskler och leder, muskelvärk, träningsvärk har ormsalva många bra egenskaper för snabbare återhämtning.

ORMSALVA Extrem 70 ml  kopiaOrmsalva grundades i Mora i slutet av sjuttiotalet och har sedan dess blivit ett av Skandinaviens mest använda och älskade liniment. Ormsalvan finns i flera olika utföranden och nu även som en intensivare variant Ormsalva extrem.

Aktiva ingredienser i Ormsalva extrem

Som nämnt tidigare så är Arnica Montana, Mentol och Chili aktiva ingredienser i Ormsalva Extrem. Arnica Montana är en traditionell läkeväxt som har många fördelar vid led- och muskelbesvär. Örten ökar blodcirkulationen lokalt och hjälper därmed spända och överansträngda muskler att återhämta sig. Arnica Montana har länge använts vid skador i muskler, senor, leder och ledband och liknade. Med fördel kan den användas vid stukningar, blodsutgjutelser och andra ömheter då den bidrar till att ta ner svullnader och läkning av skadad vävnad. Arnica Montana har bra antiinflammatoriska egenskaper som visats i modern forskning. Mentol och ger en skön smärtlindrande känsla på huden. Chili ger en värmande känsla och har antiinflammatoriska egenskaper.

Så använder du ormsalva extrem

Ormsalva Extrem är ett kraftfullt liniment som masseras in i huden i förebyggande syfte eller som smärtlindring. Lägg på ett tunt skikt av ormsalvan på området som du vill behandla och arbeta in salvan i huden med mjuka cirkelrörelser. Ormsalva har positiva effekter vid allt från ledstukning, överansträngda muskler, sträckningar till belastningsskador samt värk och smärta i muskler och leder. Ormsalva Extrem finns att köpa i hälsofackhandeln och inom kort även på ormsalva.se

Se videon om Extrem ormsalva här:

 KÄLLOR, REFERENSER & ARTIKLARUppsala universitet- egenskaper av arnica: http://www.uu.se/press/pressmeddelanden/pressmeddelande-visning/?id=121&area=2,3,16&typ=pm&na=&lang=sv

Vår örtabok, Rabén prisma, sida: 275 ISBN 91-518-2782-4


Viktigt att tänka på! Kosttillskott ersätter ej varierad kost och är ej gjorda för att bota sjukdomar. Material som tillhandahålls av Passion för hälsa är inte avsett för att användas istället för professionell medicinsk rådgivning eller behandling av legitimerad läkare. Personer som lider av någon sjukdom och/eller medicineras bör rådfråga läkare före konsumtion av kosttillskott.


{ 4 comments… read them below or add one }

1 jeanette malmsberg mars 24, 2015 kl. 10:57

Är jätte intr av allt som naturen ger mm

Svara

2 Martina mars 25, 2015 kl. 18:19

Ormsalva är så bra! 🙂

Svara

3 Ulla G. mars 26, 2015 kl. 19:23

Ormsalva har jag använt många gånger och fungerar underbart för stela muskler och leder!

Svara

4 Marit mars 28, 2015 kl. 12:39

Skulle jag behöva!

Svara

Leave a Comment

Jag vill prenumerera på nyhetsbrev från Passion för hälsa

Previous post:

Next post: