Djävulsklo (Harpogophytum)

by Mikaela Bjerring · 0 comments- Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till återförsäljare -

Djävulsklo även kallad Harpago är en afrikansk ört som används som ett traditionellt växtbaserade läkemedel för lindring av ledsmärtor och ledinflammation, vid olika typer av ledbesvär och förändringar i benvävnaden så som artros, gikt och artrit. Örten är antiinflammatorisk samt bidrar normal matsmältning. I Sverige hittar man djävulsklo under namnet Helaflex. Klicka här för att läsa mer om djävulsklo

Helaflex (Djävulsklo), 100 tabletter

Helaflex - naturläkemedel med örten djävulsklo Helaflex innehåller örten djävulsklo, vilket används traditionellt för att effektivt minska värk vid ledproblem som artros, artrit och gikt.

319 kr

 

Fler produkter för led- och muskelbesvär hittar du här

Djävulsklo vid ledvärk och ledförslitning som artros, artrit och gikt

Om djävulsklo (Harpago)

Den afrikanska örten djävulsklo (harpago) har i århundraden används som en läkemedelsväxt, men det var den sydafrikanska bonden G.H. Mehnert som introducerade växten till västerländsk medicin. Han observerade hur lokalbefolkningen använde de torkade rötterna genom att göra ett avkok för att behandla olika åkommor och då främst ledsmärta och värk.

Därefter har moderna studier gett stöd till örtens förmåga att hjälpa vid ledförslitning, värk, smärta och stelhet vid artros, artrit, gikt och andra ledbesvär. Idag finns djävulsklo att köpa som ett naturläkemedel som i Sverige går under namnet Helaflex (som du hittar ovan). Forskning har bland annat visat att djävulsklo verkar antiinflammatoriskt genom att hämma enzymet COX-2 med 31%. Man har även sett genom provrör experiment med broskceller att hyaluronsyran ökade med 41% och broskceller med 38%.

Läs mer om ledvärk:

 

KÄLLOR, REFERENSER & ARTIKLARPeter Wilhelmsson, Lev ung längre, ICA bokförlag, ISBN: 91-534-2085-3

Eklund, Å. 2004. Harpagophytum procumbens - Djävulsklo. Uppsala Universitet, Institutionen för läkemedelskemi. http://www.fkog.uu.se/course/essays/harpagophytum_procumbens.pdf

Egenskaper av örten Harpago (Djävulsklo): Vår örtabok, Rabén prisma ,ISBN 91-518-2782-4

Läkemedelsverket: http://www.lakemedelsverket.se/malgrupp/Halso---sjukvard/Sok-lakemedelsfakta/Godkandaregistrerade-vaxtbaserade-lakemedel-VBL-TVBL/Traditionella-vaxtbaserade-lakemedel-TVBL/Helaflex-filmdragerad-tablett-TVBL/

Pearson, W., McKee, S. & Clarke, A.F. 1999. Effect of a proprietary herbal product on equine joint disease. Journal of Nutraceuticals, 2, s.31-46.

 

»crosslinked«Viktigt att tänka på! Kosttillskott ersätter ej varierad kost och är ej gjorda för att bota sjukdomar. Material som tillhandahålls av Passion för hälsa är inte avsett för att användas istället för professionell medicinsk rådgivning eller behandling av legitimerad läkare. Personer som lider av någon sjukdom och/eller medicineras bör rådfråga läkare före konsumtion av kosttillskott.


{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment

Jag vill prenumerera på nyhetsbrev från Passion för hälsa