Dong quai (Angelica sinensis)

by Mikaela Bjerring · 1 comment- Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till återförsäljare -

Dong Quai har länge används i den kinesiska kulturen som en medicinalväxt. Det är ett av Kinas mest beprövade och använda kvinnomedel genom tiderna och kallas ofta för den ”kvinnliga ginsengen”. Klicka här för att läsa mer om Dong quai

Dong Quai, Solgar 100 kapslar

Dong Quai har länge används inom traditionell kinesisk medicin. Dong Quai innehåller rikligt med fytoämnen och även E-vitamin och järn. Dong Quai är lämplig för kvinnor i alla åldrar.  

209 kr

 

Fler produkter hittar du här

Dong quai, kinakvanne, Angelica sinensis

Traditionell användning av Dong quai

Dong quai har det latinska namnet Angelica sinensis och kallas på svenska för kinakvanne. Örten ingår i familjen flockblommiga växter. Dong quai har använts i mer än tusen år som krydda och medicinalväxt i främst Kina, Korea och Japan. Örten används flitigt än i dag inom örtmedicin och traditionell kinesisk medicin (TCM), där den används både själv och i kombination med andra örter. Dong quai är ett av Kinas mest beprövade och använda kvinnomedel genom tiderna och kallas ofta för den ”kvinnliga ginsengen”. Traditionellt har örten använt för att lindra menstruationsstörningar såsom kramper, oregelbunden menstruation, premenstruellt syndrom (PMS), samt vid besvär relaterat till klimakteriet.

Relaterade inlägg:

 

KÄLLOR, REFERENSER & ARTIKLARLäkemedelsverket om godkända naturläkemedel och användning https://lakemedelsboken.se/kapitel/lakemedelsanvandning/vaxtbaserade_lakemedel_och_naturlakemedel.html

Dong Quai Therapeutic Uses, Benefits and Claims: https://www.herbal-supplement-resource.com/dong-quai.html

Örtmedicin - naturens läkande kraft: http://www.micmcmullen.se/NLK%202006%20F%E4rdigaboken.pdf

 

»crosslinked«Viktigt att tänka på! Kosttillskott ersätter ej varierad kost och är ej gjorda för att bota sjukdomar. Material som tillhandahålls av Passion för hälsa är inte avsett för att användas istället för professionell medicinsk rådgivning eller behandling av legitimerad läkare. Personer som lider av någon sjukdom och/eller medicineras bör rådfråga läkare före konsumtion av kosttillskott.


{ 1 comment… read it below or add one }

1 AnnLouise Kusén november 12, 2016 kl. 15:42

Jag önskar prenumerera på ert nyhetsbrev

Svara

Leave a Comment

Jag vill prenumerera på nyhetsbrev från Passion för hälsa