Reishi (Ganoderma lucidum)

by Mikaela Bjerring · 0 comments- Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till återförsäljare -

Klicka för att gå direkt till produkter

Svampen Reishi även kallad Lingzhi används som adaptogen och är  känd inom traditionell kinesisk medicin som ”örten för andlig potens”.

Denna svamp går att äta som en vanlig svamp, men ofta gör man  te utav den eller använder den i växtpulver med andra näringsrika växtdelar. I Östasien har denna svamp använts som läkemedel i traditionell kinesisk medicin i över 2000 år, vilket gör den till en av de äldsta svamp känd för att ha använts medicinskt.

På grund av Reishi / Lingzhi förmodade hälsomässiga fördelar och uppenbara frånvaro av biverkningar, har denna svamp uppnått ett anseende i öst som den ultimata växtmedicinen. Reishi / Lingzhi är noterat på den amerikanska växtbaserade farmakopén och Terapeutiska Kompendium.

Reishi - Lingzhi (Ganoderma lucidum)

Reishi - Lingzhi (Ganoderma lucidum)

Reishi / Lingzhi är fylld med näringsämnen och  rik på vitaminer, mineraler och högvärdiga näringsämnen. Den är även en rik källa till germanium vilket kan bidra till cirkulationen i kroppen.

Reishi / Lingzhi som Traditionell medicin
I traditionell kinesisk medicin förskrivs svampen ofta mot specifika sjukdomar, men den har sitt största användningsområde som allmänt stärkande och skyddande. Traditionell användning av Reishi / Lingzhi är bl.a. för att stärka immnsystemet,  vid allergi, astma, migrän och högt blodtryck. Effekten mot migrän har särskilts uppmärksammats.

Reishi ingår ofta i olika näringsrika växtpulver.
Se hela bodystores utbud av kosttillskott och hälsokost

Produkter

 KÄLLOR & REFERENSERPeter Wilhelmsson, Lev ung längre, ICA bokförlag, ISBN: 91-534-2085-3

Bildkälla: wikipedia.org/wiki/Lingzhi_mushroom

»crosslinked«Viktigt att tänka på! Kosttillskott ersätter ej varierad kost och är ej gjorda för att bota sjukdomar. Material som tillhandahålls av Passion för hälsa är inte avsett för att användas istället för professionell medicinsk rådgivning eller behandling av legitimerad läkare. Personer som lider av någon sjukdom och/eller medicineras bör rådfråga läkare före konsumtion av kosttillskott.


{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment

Jag vill prenumerera på nyhetsbrev från Passion för hälsa