Shiitake svamp (Lentinus edodes)

by Mikaela Bjerring · 0 comments- Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till återförsäljare -

Klicka för att gå direkt till produkter

Shiitake och dess egenskaper

Shiitake svampen (Lentinus edodes) har använts i Japan och kina sedan Mingdynastin tid (1364-1644). Den store kinesiske läkaren Dr Wu Shui beskrev effekterna av Shiitaken som vitaliserande, stärkande och hälsobringande och den användes som potenshöjande livselixir av kejsarna.

Shiitake svamp  (Lentinus edodes)

Shiitake svamp (Lentinus edodes)

Shiitake svampens användning idag
Shiitake svampen används idag i Kina, Japan och Korea för att ge kroppen motståndskraft vid immunförsvarsrelaterade sjukdomar som influensa och förkylningar. I Kina används Shiitaken mest för att motverka åldrande och för att bota sjukdomar, medan man i Japan mest uppskattar svampens uppiggande, vitaliserande egenskaper.

Se hela bodystores utbud av kosttillskott och hälsokost

Produkter

 
KÄLLOR & REFERENSERPeter Wilhelmsson, Lev ung längre, ICA bokförlag. Sida: 238 ,ISBN: 91-534-2085-3

Wikipedia: http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Lentinula_edodes.jpg

Bildkälla: Fotograf: Eric Steinert – Wikimedia commons, Public domain: http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Lentinula_edodes.jpg


Viktigt att tänka på! Kosttillskott ersätter ej varierad kost och är ej gjorda för att bota sjukdomar. Material som tillhandahålls av Passion för hälsa är inte avsett för att användas istället för professionell medicinsk rådgivning eller behandling av legitimerad läkare. Personer som lider av någon sjukdom och/eller medicineras bör rådfråga läkare före konsumtion av kosttillskott.


{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment

Jag vill prenumerera på nyhetsbrev från Passion för hälsa