Silverax (Cimicifuga racemosa)

by Mikaela Bjerring · 0 comments- Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till återförsäljare -

Klicka för att gå direkt till produkter

Silverax och dess egenskaper

Silverax (Cimicifuga racemosa) växer vilt i östra Nordamerika. Denna ört blir ca 2 m hög, med små vita blommor i ett långsmalt ax. Silverax odlas numera på stora arealer i Europa.

Silverax - Cimicifuga racemosa

Silverax - Cimicifuga racemosa

Historisk användning av Silverax
Silverax fick tidigt medicinsk användning av indianer  för att lindra ”kvinnosjukdomar”, smärtsam reglering (dysmenorré) och förlossningssmärta. Idag så förekommer silverax i bl.a. naturläkemedel för lindriga klimakteriesymtom.

Remifemin
Remifemin är ett växtbaserat läkemedel använt mot lindriga klimakteriesymptom som värmevallningar, svettningar, sömnstörningar och nervositet. Produkten är mycket väl dokumenterad (2) och har funnits på marknaden i Tyskland sedan 1950-talet. I Sverige har produkten funnits sedan början av 1990 talet.

Remifemin består av ett växtextrakt från örten silverax, Cimicifuga Racemosa. Denna växt har en månghundraårig tradition som medicinalväxt vid just klimakteriebesvär.

 

Se hela bodystores utbud av kosttillskott och hälsokost

Produkter

 KÄLLOR & REFERENSER(1) Peter Wilhelmsson, Lev ung längre, ICA bokförlag. Sida: 238 ,ISBN: 91-534-2085-3

(2) www.medref.se : http://www.medref.se/sidor/index2.html

Bildkälla: Fotograf: H. Zell http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Actaea_racemosa_002.JPG


Viktigt att tänka på! Kosttillskott ersätter ej varierad kost och är ej gjorda för att bota sjukdomar. Material som tillhandahålls av Passion för hälsa är inte avsett för att användas istället för professionell medicinsk rådgivning eller behandling av legitimerad läkare. Personer som lider av någon sjukdom och/eller medicineras bör rådfråga läkare före konsumtion av kosttillskott.


{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment

Jag vill prenumerera på nyhetsbrev från Passion för hälsa