Suma, pffafia (Pffafia paniculata)

by Mikaela Bjerring · 0 comments- Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till återförsäljare -

Klicka för att gå direkt till produkter

Suma, pffafia och dess egenskaper

Suma, pffafia  (Pffafia paniculata)

Suma, pffafia (Pffafia paniculata)

Suma, pffafia (Pffafia paniculata) är en mycket populär ört i Sydamerika och kallas även för Brasiliansk ginseng. Suma fungerar som en adaptogen vilket betyder att den används för att reglera och normalisera kroppens funktioner samt bygga upp en motståndskraft mot stress. Denna rot kallas i Sydamerika även för ”Para toda” vilket betyder ”för allt”. Traditionellt har denna ört använts för att underlätta avgiftning och för att behandla stress, trötthet och hormonstörningar.

Suma rot är också mycket näringsrik, Den innehåller 19 aminosyror samt höga halter av vitaminer och mineralämnen. Roten är också en källa till många andra aktiva ämnen, inklusive tre viktiga växtsteroler Beta-Ecdysterone, betasitosterol och stigmasterol. Dessa tros ha östrogenliknande egenskaper och kan vara till nytta för dem som lider av hormonell obalans.

Se hela bodystores utbud av kosttillskott och hälsokost

Produkter

 KÄLLOR & REFERENSERPeter Wilhelmsson, Lev ung längre, ICA bokförlag. Sida: 238 ,ISBN: 91-534-2085-3

Bildkälla: Wikimedia commons, Public domain.


Viktigt att tänka på! Kosttillskott ersätter ej varierad kost och är ej gjorda för att bota sjukdomar. Material som tillhandahålls av Passion för hälsa är inte avsett för att användas istället för professionell medicinsk rådgivning eller behandling av legitimerad läkare. Personer som lider av någon sjukdom och/eller medicineras bör rådfråga läkare före konsumtion av kosttillskott.


{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment

Jag vill prenumerera på nyhetsbrev från Passion för hälsa